Huawei Mate 10 Lite: OS, UI, aplicaţii din epoca EMUI 5.1 + Android 7.0

3.362 ori
<b>Huawei Mate 10 Lite: OS, UI, aplicaţii din epoca EMUI 5.1 + Android 7.0</b>M-aş fi aşteptat ca după Huawei Mate 10 şi Mate 10 Pro cu Android 8.0 Oreo la bord, să îl vedem şi pe Mate 10 Lite cu acelaşi OS. Se pare că nu totuşi şi pe lângă sacrificiul la conectivitate, care ne aduce doar microUSB 2.0, acum primim şi Android 7.0..

M-aş fi aşteptat ca după Huawei Mate 10 şi Mate 10 Pro cu Android 8.0 Oreo la bord, să îl vedem şi pe Mate 10 Lite cu acelaşi OS. Se pare că nu totuşi şi pe lângă sacrificiul la conectivitate, care ne aduce doar microUSB 2.0, acum primim şi Android 7.0 Nougat cu EMUI 5.1 peste. Nu vă faceţi griji totuşi, aş zice că Huawei se va mişca rapid cu actualizările.

Simplul fapt că Mate 9 a primit recent Android 8.0 Oreo e un semn bun. Experienţa primită pe Huawei Mate 10 Lite e similară cu ce am văzut pe Huawei P10 sau Mate 9. Putem activa şi dezactiva app drawer-ul, în funcţie de preferinţe. Multitasking-ul e pe bază de carusel şi avem şi funcţie split screen, dacă vrem să folosim două aplicaţii în acelaşi timp, cu ecranul împărţit în două.

Interfata grafica Huawei Mate 10 Lite

Dacă "ciupim" homescreen-ul accesăm zona de wallpaper, widget-uri (majoritatea stock), plus setări de layout, badge, loop şi shake. Această interfaţă EMUI aduce culori mate, iconuri "cuminţi" şi abstracte, fără gloss şi fără pretenţii artistice şi de ultra realism al iconografiei. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, unele chiar utile, printre care şi Screenshot sau Huawei Share.

Setările au de-a face cu butoanele virtuale navigaţionale, opţiunea Floating Dock, avem şi control pe bază de gesturi (încheieturile degetelor sunt in continuare aici) şi opţiunea de utilizare cu o singură mână. Există şi mod de utilizare cu mănuşi, plus control vocal, scanner de viruşi şi un Simple Mode. Huawei a integrat şi funcţia App Twin aici, pentru a folosi două instanţe de Facebook în acelaşi timp spre exemplu.

Nu am uitat de scannerul de amprente, care are şi rolul de a realiza fotografii prin apăsarea sa, de a răspunde la apeluri sau a opri alarme. Putem face şi swipe pe el pentru a naviga printre fotografii. Cât despre scopul de bază, începem cu un setup în 10 paşi şi realizăm o deblocare foarte rapidă a terminalului. În ce priveşte lista de aplicaţii preinstalate, Huawei Mate 10 Lite are 53 de apps în memorie, cam multe indiferent de cât de permisivi am fi.

Printre ele găsim Booking.com, Calendar, Health (cu UI mereu in schimbare si nou), Instagram, HiGame, NotePad şi foarte utilul Phone Manager, care administrează resursele.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×