Huawei P20 Pro: OS, UI, aplicaţii cam ca la Mate 10 Pro, fără mari schimbări

2.206 ori
<b>Huawei P20 Pro: OS, UI, aplicaţii cam ca la Mate 10 Pro, fără mari schimbări</b>Am ajuns şi la secţiunea Software şi nu vă aşteptaţi la modificări chintesenţiale aici, pentru că experienţa e în mare similară cu ce am văzut la Huawei Mate 10 Pro. Lucrurile sunt pe bază de Android 8.1 Oreo cu EMUI 8.1.

Am ajuns şi la secţiunea Software şi nu vă aşteptaţi la modificări chintesenţiale aici, pentru că experienţa e în mare similară cu ce am văzut la Huawei Mate 10 Pro. Lucrurile sunt pe bază de Android 8.1 Oreo cu EMUI 8.1.

Intrefata grafica Huawei P20 Pro

Multitasking-ul se face prin carusel şi split screen, iar interfaţa este abstractă şi cu iconuri minimaliste. Cel mai din stânga homescreen e rezervat feed-ului Google, iar dacă ţinem apăsat pe homescreen declanşăm wallpaper-ul, widget-urile, tranziţiile şi setările legate de layout, auto align şi badge-uri. Culmea e că widget-urile sunt destul de stock, plus câteva asociate aplicaţiilor instalate de Huawei.

Video-review Huawei P20 Plus, interfață grafică și software

Când facem swipe în jos accesăm zona de notificări şi Quick Settings, tot elegantă, tot pigulita şi tot similară cu cea de pe Galaxy Note 8. Îmi place că am un shortcut la îndemână pentru înregistrare video a ecranului, ceea ce pentru orice gamer care se respectă e mare brânză. Setările ne informează că acest telefon ştie "Easy Projection", adică se conectează via USB Type-C la un monitor, tastatură şi mouse şi oferă funcţii pentru care un Samsung Galaxy S9 are nevoie de un dock Dex. Înlocuieşte un PC cum ar veni, la modul de bază.

În Setări găsim şi un Storage Cleaner, iar pe partea de Securitate avem o zonă Safe, blocată cu scannerul de amprente, dar şi acces la anumite aplicaţii tot cu această securizare. Scannerul de amprente are un setup în 12 paşi şi deblochează foarte, foarte rapid telefonul. Mai există şi deblocare în proximitatea altor device-uri, precum brăţări cu Bluetooth să zicem.

Deblocarea facială m-a impresionat şi ea plăcut, pentru că pare mai rapidă şi mai eficientă decât pe iPhone X aş zice. Recunoaşte imediat fața cum aducem telefonul în fața obrazului. Avem şi un Private Space şi criptare pentru zona "File Safe". Am aruncat şi o privire peste zona Accessibility unde am găsit suspecţii obişnuiţi, precum utilizarea cu o singură mână, controlul prin gesturi (inclusiv deja clasicele gesturi cu încheieturile degetelor, desenând pe ecran sau împărţind ecranul în două).

Avem şi control vocal, plus un aspect interesant, System Navigation. Aflaţi că puteţi scăpa de butoanele virtuale de navigare şi să apelaţi strict la butonul touch în care e integrat scannerul de amprente. Astfel, el ţine loc de toate 3 butoanele virtuale. Dacă ţinem "scannerul" apăsat asta înseamnă Home, îl apăsam o dată e Back şi un swipe lateral e Recents.

Mai avem şi un widget plutitor pe ecran în locul său, plus gesturi în stil iPhone X. Totul a sunat binişor până acum, dar ajungem şi la lucruri mai puţin roz precum faptul că avem 52 de aplicaţii preinstalate. Cea mai utilă e Phone Manager, care face curat în memorie, scapă de viruşi şi altele de gen. Avem pe listă şi Themes, Health (pedometru, somn, calorii), App Gallery (magazin aplicaţii), Notepad, Wallet şi Translator (vocal şi camera). Avem şi Booking.com, Instagram, Netflix şi eBay, plus App Twins, care ne permite să folosim mai multe conturi de Facebook deodată.

Nu uitaţi şi de AI, cu 19 scene identificabile de cameră şi optimizarea funcţionarii telefonului, pentru rulare fără lag. Avem şi suport AR Core, deci ne putem juca cu aplicaţii şi jocuri augmented reality, câteva duzine in Play Store.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×