Huawei P10: OS, UI, aplicaţii mai mature, pe bază de EMUI 5.1 şi cu un control excelent

2.921 ori
<b>Huawei P10: OS, UI, aplicaţii mai mature, pe bază de EMUI 5.1 şi cu un control excelent</b>Variantele EMUI 4.0 şi 4.1 au fost finalul unui capitol pentru Huawei, iar odată cu varianta 5.0 inaugurată de Mate 9 se schimbă abordarea. Multitasking-ul devenea pe bază de carusel, dispărea timeline-ul semitransparent de la notificări şi treceam..

Variantele EMUI 4.0 şi 4.1 au fost finalul unui capitol pentru Huawei, iar odată cu varianta 5.0 inaugurată de Mate 9 se schimbă abordarea. Multitasking-ul devenea pe bază de carusel, dispărea timeline-ul semitransparent de la notificări şi treceam "în rând cu lumea bună".

Huawei P10 vine cu EMUI 5.1, varianta uşor actualizată de EMUI 5.0, cea care aduce Highlights/Discovery în Gallery şi alte mici modificări. Zona dropdown e acum de culoare gri închis la Quick Settings, cu toggle-uri albastre în stil iOS 10. Notificările sunt mai late şi aerisite, iar butonul Home e excelent acum prin utilizarea sa pentru comanda Home (apăsare lungă), Back (prin apăsare uşoară) şi Recents (swipe lateral).

Huawei P10 vine cu EMUI 5.1 (interfata grafica)

Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget-uri, tranziţii şi layout/aliniament de iconuri pe ecran. Apropo de iconuri, ele arăta elegant, cu o cantitate rezonabilă de gloss şi în continuare susţin că EMUI face Huawei iPhone-ul Androizilor. Un swipe în sus declanşează shortcut-urile în lockscreen, iar trecând la Setări aici putem alege între o variantă de interfaţă cu app drawer şi una cu toate aplicaţiile pe homescreen-uri.

Setările includ căutare, sugestii, stil de homescreen şi opţiuni legate de bara navigaţională, care poate fi activată dacă nu vă place butonul Home şi doriţi cele 3 butoane virtuale clasice. Scannerul de amprente se setează tot de aici, cu o înregistrare a amprentei în 16 paşi şi o acurateţe excelentă pentru a debloca ecranul. Găsim şi clasicele funcţii Huawei din ultimii ani, precum gesturile cu încheietura pentru split screen sau captură a ecranului (chiar şi video).

Mai avem şi DND şi App Twin, care permite utilizarea de 2 conturi pe Whatsapp şi Facebook, plus Simple Mode şi opţiuni Motion Control. Putem utiliza P10 şi cu mănuşi, existând Gloves Mode. Aplicaţia Gallery are acel Highlights care creează un fel de rezumat pentru clipurile şi fotografiile din galeria voastră. Rezumatul e editabil la nivel de melodie de fundal, fotografii alese şi filtre.

Huawei a inclus şi Ultra Memory şi Ultra Response pe noile terminale, funcţii care fac ca ecranul să răspundă mai rapid la comenzi, iar RAM-ul să fie alocat mai bine spre aplicaţiile folosite mai des. Şi dacă tot am amintit de aplicaţii, am găsit 48 preinstalate pe acest telefon, un număr mare, dar sunt şi multe dezinstalabile. Găsim pe lista Phone Manager, Booking.com, Instagram, TripAdvisor, Themes, Health, HiGame şi câteva din gama Tools.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×