Huawei Mate 20 Lite hands-on review: impresii de la lansarea locală (Video)

5.179 ori
<b>Huawei Mate 20 Lite hands-on review: impresii de la lansarea locală (Video)</b>În cadrul unui eveniment marca Huawei România ce a avut loc ieri în București am avut ocazia să îl vedem la treabă și pe Huawei Mate 20 Lite, un nou telefon din segmentul mid-range care adoptă un look premium ce amintește de nimeni altul

Ieri am avut ocazia să arunc o privire asupra iniţiativei #SeeMoreMagicRo de la Huawei, care implică o cabină pătrată în care îţi faci selfie-uri cu un Huawei P20 Pro în condiţii dificile de iluminare. Iese un selfie psihedelic, pe care îl poţi înscrie la un concurs şi vei câştiga zilnic căşti, rucsaci şi boxe Huawei. Dar nu despre asta e acest material. O privire rapidă la standul Huawei ne-a arătat şi un invital special: Huawei Mate 20 Lite, anunţat la IFA 2018 şi deja ajuns pe plaiuri mioritice.

Huawei Mate 20 Lite

Costă în jur de 1700 de lei la retailerii locali şi vine cu un ecran generos de 6.3 inch, cu breton care ascunde două camere frontale. Spatele mă duce cu gândul la Huawei Mate 10 şi Mate 10 Pro, prin eleganța panoului din sticlă. E clar un pas mare de tot în faţă în comparaţie cu Huawei Mate 10 Lite, iar cele 4 camere de la bord primesc aportul AI-ului. Asta şi datorită procesorului Kirin 710, conceput de Huawei ca răspuns la Snapdragon 710.

Huawei Mate 20 Lite

Dacă anul trecut aş fi cumpărat lejer şi oricând la orice oră un Huawei P10 Lite în loc de Huawei Mate 10 Lite, în acest an aş ezita serios să îl aleg pe P20 Lite în loc de Mate 20 Lite şi aş înclina cred spre Mate. Bateria de 3750 mAh sună generos, ecranul pare luminos la prima vedere şi camerele au o sumedenie de opţiuni, inclusiv Bokeh pentru camerele frontale şi cele din spate.

Terminalul are 4 GB RAM, 64 GB stocare, slot microSD, port USB Type-C şi ecranul are muchii înguste. Avem sticlă în spate şi faţă, evident curbată uşor, plus o ramă metalică solidă. Nu am avut mari greutăţi în a utiliza handsetul, chiar şi cu o singură mână. În spate avem o cameră de 20 MP + 2 MP, iar în față avem un combo de 24 MP + 2 MP. Scannerul de amprente se află în spate şi nu m-ar mira să primim şi ceva deblocare facială.

Prima impresie e clar pozitivă, surclasând predecesorul la cameră (un feeling personal) şi pe P20 Lite la design. Revenim cu review cât de curând şi sunt curios dacă se poate bate cu Nokia 7 Plus, Moto X4 sau Xperia XA2, cu care teoretic concurează, sau cu Xiaomi Mi A2.

Huawei Mate 20 Lite, prețuri actualizate:

Video-prezentare hands-on Huawei Mate 20 Lite

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×