Huawei Mate 20 Pro: Design ca o operă de artă

1.174 ori
<b>Huawei Mate 20 Pro: Design ca o operă de artă</b>În ziua de azi e greu să mai inovezi la capitolul design de smartphone, iar cea mai uşoară opţiune este să aduci ceva nou la colorit. Huawei începea să facă nişte mutări interesante de anul trecut cu nuanţa Greenery de anul trecut de la Huawei P10.

În ziua de azi e greu să mai inovezi la capitolul design de smartphone, iar cea mai uşoară opţiune este să aduci ceva nou la colorit. Huawei începea să facă nişte mutări interesante de anul trecut cu nuanţa Greenery de anul trecut de la Huawei P10. În 2018 au scos artileria rea, cu degradeuri care îşi schimba nuanţa la lumină. Am văzut asta la Huawei P20 Pro şi Honor 10, dar Mate 20 Pro trece la un nou nivel.

Video-review Huawei Mate 20 Pro, secțiunea design

Are 4 nuanţe principale: Twilight, Emerald, Midnight Blue şi Black. Din fericire noi o avem pe cea mai arătoasă la teste, Twilight şi cel mai mare regret pe care îl am e ca o nuanţă aşa frumoasă a avut numele stricat de un film prost cu vampiri. Twilight e de fapt 3 nuanţe în una: negru, mov şi albastru, în degrade şi schimbându-se puţin când le priveşti din unghiuri.

Telefonul este fabricat din sticlă şi metal, cu o ramă metalică prinsă între două panouri 3D din sticlă Gorilla Glass. Telefonul are o diagonală mare de 6.39 inch, dar are o prindere excelentă în mână, fiind îngust şi alungit. Se simte în mâna fix ca un OnePlus 6 aş spune. Nu e alunecos, are aderenta OK şi vine cu certificare IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf. Spatele atrage ceva amprente, dar nu excesiv.

Huawei Mate 20 Pro măsoară 8.6 mm în grosime şi cântăreşte 189 de grame. Ca idee, un Galaxy Note 9 cu aceeaşi diagonală măsoară 8.8 mm în grosime şi cântăreşte 201 grame. E inedit şi acel buton Power roşiatic/roz, iar apropo de butoane ele sunt comode şi au feedback OK. Cumva şi utilizarea cu o singură mână a fost în grafic. Construcţia e premium şi chiar rezistenţă. Acest telefon a călătorit în UK în bagajele mele şi nu în cele mai comode condiţii.

Zero zgârieturi! Ştiu că mulţi au fost descurajaţi de cameră pătrată din spate, dar m-am obişnuit mai uşor cu ea decât cu spatele bombat de Xperia XZ2 de exemplu. Huawei Mate 20 Pro are cu siguranţă cel mai arătos spate de telefon din 2018 şi e printre cele mai comode terminale.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×