Huawei Mate 9 PRO: OS, UI, aplicaţii excelente în epoca lui Nougat

1.213 ori
<b>Huawei Mate 9 PRO: OS, UI, aplicaţii excelente în epoca lui Nougat</b>Huawei Mate 9 PRO a debutat pe vremea când Android 7.0 Nougat era în continuare considerat proaspăt şi modern, la final de 2016, respectiv început de 2017. Peste Nougat este aplicat EMUI 5.0, care aduce o interfaţă plata şi minimalista, dar şi puţin sobră

Huawei Mate 9 PRO a debutat pe vremea când Android 7.0 Nougat era în continuare considerat proaspăt şi modern, la final de 2016, respectiv început de 2017. Peste Nougat este aplicat EMUI 5.0, care aduce o interfaţă plata şi minimalista, dar şi puţin sobră.

Primim câte un wallpaper diferit la fiecare activare a ecranului în lockscreen, iar tot în lockscreen avem şi un panou de shortcut-uri activat cu un mic swipe în sus. Acela include shortcut către calculator, lanternă, cronometru sau alte funcţii de bază. Putem alege dacă utilizăm interfaţă cu app drawer sau fără, cu toate aplicaţiile pe homescreen, cum era până acum de fapt pe EMUI.

Interfata grafica Huawei Mate 9 PRO

Multitasking-ul e pe bază de carusel şi avem şi opţiune split screen. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de personalizare a interfeţei, care include widget-uri, wallpaper-uri, tranziţii şi setări speciale. Observ un upgrade al calităţii şi nivelului rezoluţiei iconurilor la fiecare release EMUI, ceea ce trebuie apreciat. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, iar trecând la setări alegem aici stilul homescreen-ului, avem opţiuni pentru butoanele de navigare şi am ajuns şi la scannerul de amprente.

Putem accesa o zonă Safe de aplicaţii şi conţinuturi personale, iar scannerul de amprente are un setup în 11 paşi. Deblocarea ecranului e foarte rapidă, poate chiar mai rapidă decât vă aşteptaţi, chit că sunteţi obişnuiţi cu flagship-uri de 2017. Şi revenim la zona de Setări, cu funcţie Floating Dock, Motion Control şi în continuare Huawei mai foloseşte acele "gesturi cu încheieturile degetelor".

Cu ele faceţi screenshot-uri, chiar şi cu porţiuni mici ale ecranului, activaţi şi modul split screen şi chiar faceţi capturi video de ecran. Mai avem şi control vocal, utilizare cu o singură mână, mod de utilizare cu mănuşi şi Do Not Disturb. O funcţie interesantă este App Twin, care va permite să folosiţi două instanţe ale aceleiaşi aplicaţii pe acelaşi device, fie ele Whatsapp sau Facebook.

Avem şi un Simple Mode aici. Pe lista de aplicaţii se afla 49 de nume, ceea ce e mult, dar multe se pot şi dezinstala foarte uşor. Dintre ele cele mai utile sunt Daydream, Photo Manager, Health, Smart Controllers şi WPS Office.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×