Huawei P10 Plus: OS, UI, aplicaţii cu EMUI 5.1, predictibilitate a acţiunilor interesantă

1.430 ori
<b>Huawei P10 Plus: OS, UI, aplicaţii cu EMUI 5.1, predictibilitate a acţiunilor interesantă</b>Am luat contact prima oara cu Emotion UI 5.0 pe Huawei Mate 9 şi acum îl descoperim deja pe EMUI 5.1 pe Huawei P10 Plus. Miezul rămâne experienţa de pe Mate 9, dar cu câteva noutăţi binevenite.

Am luat contact prima oara cu Emotion UI 5.0 pe Huawei Mate 9 şi acum îl descoperim deja pe EMUI 5.1 pe Huawei P10 Plus. Miezul rămâne experienţa de pe Mate 9, dar cu câteva noutăţi binevenite.

Interfata grafica Huawei P10 Plus

Interfaţa este una aerisita şi curată, elegantă prin renunţarea la semitransparența din zona dropdown şi optarea pentru o nuanţă întunecată şi toggle-uri albastre. Se dă senzaţia că e combinat ultimul TouchWiz de pe Note 7 cu iOS 10 poate. Notificările sunt acum mai late şi mai bine spaţiate, iar multitasking nu mai este pe bază de thumbnail-uri mari scrollabile orizontal, ci un carusel modern.

Buton Home Huawei P10 Plus

Butonul Home e o altă noutate, el suplinind pe cel Back şi Recents cu gesturi. În loc de Back apăsam scurt pe acest buton touch şi în loc de Recents facem swipe lateral. M-am obişnuit aşa mult cu acest gest că m-am trezit făcând asta şi pe iPhone, ceea ce ar trebui să vă spună multe. Ţinând apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget, tranziţii, dar şi setări legate de layout, aliniere şi rotire a imaginii.

Cu un swipe în sus în lockscreen accesăm nişte shortcut-uri. Trebuie spus că Huawei a implementat aici machine learning, care va aloca extra RAM aplicaţiilor voastre preferate. O altă noutate este Highlights, care crează filmuleţe rezumat din galeriile voastre, cu opţiuni că filtre, muzică, font, outro. Noul EMUI aduce şi un răspuns mai rapid al ecranului.

Setările oferă opţiuni pentru Home Screen Style (Standard sau cu App Drawer), opţiuni legate de butoane navigaţionale (putem folosi unele virtuale), utilizarea cu o singură mână, mod de utilizare cu mănuşi, DND, Simple Mode şi App Twin. Cu aceasta din urmă funcţie putem folosi conturi multiple în aplicaţii că Facebook sau Whatsapp. Gamerii trebuie să afle că avem şi funcţie screen recording în zona dropdown.

Nu uităm de scannerul de amprente, care are setup în 12 paşi şi deblocare instant a terminalului. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 50 de nume, ceea ce e mult, dar multe sunt şi dezinstalabile. Amintesc aici de HiGame, Health cu o nouţă interfaţă, mai apropiată de modernitate, Instagram, Phone Manager, Tripadvisor, To Do Ist şi Themes.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×