iHunt Hero: Camera OK la culori, focalizare, modestă la video

407 ori
<b>iHunt Hero: Camera OK la culori, focalizare, modestă la video</b>iHunt Hero o fi un erou la luminozitate şi imersivitate, dar la camera se prezintă cu cifre modeste. Are o cameră duala de 8 megapixeli în spate, cu blitz dual LED şi o cameră de 5 MP în faţă, cu interpolare. Camera principală are suport pentru..

iHunt Hero o fi un erou la luminozitate şi imersivitate, dar la cameră se prezintă cu cifre modeste. Are o cameră duală de 8 megapixeli în spate, cu blitz dual LED şi o cameră de 5 MP în faţă, cu interpolare. Camera principală are suport pentru autofocalizare, senzori CMOS produşi de Samsung (cel puţin unul dintre ei) şi suport HDR.

Aplicaţia Camera porneşte lent, iar focalizarea şi fotografierea se fac şi ele lent. De fapt după ce am folosit telefonul câteva zile, parcă focalizarea a început să mi se pară acceptabilă. Opţiunile camerei sunt clasice, precum HDR, detectare facială, Zero Shutter Delay, Anti Shake, Scene, expunere, balans de alb şi ISO. Există şi efecte, mod Beauty, Panorama şi o funcţie SLR, adică Bokeh.

Trecem direct la galerie, cu o serie de capturi cam neclare şi blurate în general. Selfie-urile nu sunt rele deloc, când te prinzi cum să ţii telefonul în mâna cel puţin. Trebuie ţinut cu camera selfie (care e jos) în sus, deci întoarceţi telefonul invers, pentru că altfel vă intră degetul în cadru. Textura pielii arată bine, luminozitatea şi culorile sunt în grafic. Până şi fundalul arată OK.

Camera principală face un HDR rezonabil, prinde culorile calibrate acceptabil, dar detaliile sunt foarte slabe. Prim-planurile sunt acceptabile spre bune, deci merită postate pe Instagram să zicem. Bokeh-ul pare mai mult fals, a; zice că e făcut din software şi blurarea e realizată la întâmplare în jurul unui cerc central. Panorama are o rezoluţie modestă, de 4272 x 567 pixeli, dar rezultatul e acceptabil.

Când ne uităm la cadrele cu multe culori, cele cu jucării, avem senzaţia că ne uităm la vopsea care curge sau o lentilă aburită. Şi când am dat zoom am cam pierdut din detalii. Nu vom câştiga premii de fotografie, dar rămânem cu selfie-uri peste aşteptări, culori OK şi prim planuri satisfăcătoare. Per total suntem la nivel de Bluboo, Leagoo, Uhans şi UMIDIGI.

În condiţii low light am avut parte de cadre foarte întunecate, ceva nuanţe roz, iar blitzul nici nu se simte. E ca şi cum nici nu ar fi pornit. Zoomul e zero, cum îl porneşti pierzi detalii. Halourile sunt mari şi creează extra halouri care strică claritatea fotografiilor. Cu tot cu nuanţe roz şi portocalii aş zice să daţi skip la pozele nocturne, dacă nu le faceţi într-o zonă bine iluminată ca o pistă de aeroport, când cobori din avion.

La captura video, am filmat în format MP4, rezoluţie doar 720p, cumva doar 20 FPS şi 4 Mbps. E clar din aceste cifre că nu ne vom înscrie filmările la Naţional Geographic prea curând. Captură video e cam înceţoşată, dar microfonul şi-a făcut treaba bine şi am prins bine ambianța mediului din jur. Schimbarea manuală de expunere a stricat mult din filmare, aşa că vă sugerez să nu umblaţi pe ecran. Am început să umblu la expunere pentru că telefonul uitase să o modifice când era cazul, deci şi la auto sunt probleme.

Nuanţele de albastru sunt OK şi vă recomand mare atenţie la panoramare, pentru că există o tendinţă de Motion Blur. Supraexpunerea se petrece în fundal, mai ales dacă e bine iluminat. Focalizarea e OK, culmea, iar stabilizarea lipseşte cu desăvârşire. Uneori filmările se mişca în frame-uri, ceea ce e foarte neplăcut. Focalizarea la distanţă e cam grea, focalizarea de aproape e în regulă.

În afară de culori nu prea avem plusuri, poate şi microfonul şi focalizarea. Captură video low light e foarte întunecată, tremurată, dar iarăşi microfonul e bun. Halourile luminilor stradale sunt mari, zoomul e slab, pentru că se pierde detalii, dar object tracking-ul e OK. Avem şi câteva nuanţe ciudate de culoare, iar uneori chiar nu prea mai distingeam clar ce filmăm, deci vă recomand să săriţi peste filmarea nocturnă.

Cu răbdare şi poate nişte reglaje manuale eventual să obţineţi rezultate, dar şi aşa slabe şanse. Nivel de Leagoo, Elephone, Bluboo şi Uhans.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×