Allview Soul X5 Pro: Camera ştie cu Bokeh şi selfie, prim planuri foarte reuşite

1.385 ori
<b>Allview Soul X5 Pro: Camera ştie cu Bokeh şi selfie, prim planuri foarte reuşite</b>Allview X5 Soul Pro soseşte după ce telefoanele Allview X4 Soul s-au menţinut în zona midrange şi high midrange de performanţă anul trecut. Ne propune şi el o cameră duala în spate, cu senzor de 16 MP + 5 MP, cu autofocalizare, deschidere F/2.0 şi Bokeh..

Allview Soul X5 Pro soseşte după ce telefoanele Allview X4 Soul s-au menţinut în zona midrange şi high midrange de performanţă anul trecut. Ne propune şi el o cameră duală în spate, cu senzor de 16 MP + 5 MP, cu autofocalizare, deschidere F/2.0 şi Bokeh, dar şi bliţ LED. Avem recunoaştere a scenelor pe bază de AI, iar pentru selfie primim o cameră de 16 megapixeli, cu deschidere F/2.0.

Până acum totul sună în grafic cu ce oferă şi rivalii, în mare. Mă gândesc la Nokia 7 Plus, Moto X4, Xperia XA2 sau Galaxy A8 (2018). Ei bine, acest telefon Allview face fotografiile rapid, are şi un zoom destul de rapid la rândul său şi oferă opţiunea de zoom instant 2X. Ştie Bokeh, ştie slow motion, are şi Time Lapse, plus selfie de grup şi Panoramă.

Putem face selfie-uri panoramice, să aplicăm efecte Beauty şi să umblăm cu modul Pro, care aduce reglaje pentru balans de alb, expunere, ISO, shutter şi focalizare. Apropo de focalizare nu e chiar cea mai rapidă din lume aici, dar măcar e precisă.

Şi iată-ne ajunşi şi la galerie. Începem cu o captura foto de mâncare, în care culorile sunt calibrate OK la interior şi textura e numai bună, cu uleiul strălucind peste legume şi paste. Trecem la captura la exterior, pe o zi foarte însorită, de 35+ grade, când am avut surprize plăcute. Acolo unde multe telefoane ar fi ars cerul şi vegetaţia suprapunându-le, acest Allview a făcut faţă cu brio.

Am prins şi câteva prim planuri foarte apropiate cu jucării din parc sau flori, care au fost satisfăcătoare. Aici suntem la nivel de flagship, la fel şi la calibrarea de culori sau claritate. Acele cadre cu frânghia şi fibrele sale sunt elocvente că detalii de macro. Am aplicat şi Bokeh cu succes, ba chiar cu mai mult succes decât Nokia 7 Plus sau Moto X4, nemaiexistând confuzie între fundal şi subiect.

Îmi place dynamic range-ul în acele capturi în care cerul era luminos şi eu eram la umbră, iar acolo unde exista tendinţa de arsură a rezolvat HDR-ul tot. Detaliile arată OK în cadrele landscape, chiar şi pe monitorul de PC dar când dai zoom din telefon o să pierzi după 2X lejer detalii. Trebuie spus că mi-au plăcut şi selfie-urile mult, în special modul în care sunt redaţi ochii, dar şi părul şi textura tenului.

Uite că se poate Bokeh reuşit cu camera frontală, chiar şi când ai o singură cameră. La acest capitol Allview e peste Nokia 6.1 şi peste confuzul Xperia XA2 Ultra, care nu ştia dacă să focalizeze pe mine sau fundal uneori. Panorama e cam micuţă, la 7344 x 1984 pixeli. Toate acestea fiind spuse, e clar faptul că acesta Allview stă bine de tot. E în compania selecta şi egalul lui Samsung Galaxy A8 (2018), Moto X4, Nokia 7 Plus şi ASUS ZenFone 4, dar şi Xperia XA2 şi XA2 Ultra.

Le cam bate la Bokeh, e sub Nokia 7 Plus la zoom, face selfie-uri mai bune decât jumătate din ele să zicem şi prim planurile sunt de flagship.

Noaptea avem o claritate OK şi o iluminare bună, de aproape că nu ai zice că foloseşti un obiectiv cu deschidere F/2.0. Bliţul tinde să înece puţin imaginea în alb, asta am observa, iar zoomul a fost OK în general. Halourile au fost aşa şi aşa, nici prea mari, dar nici perfect surprinse în lămpile aferente. Am avut nişte prim planuri clare în condiţii nocturne şi nu ne-am luptat cu grain, nuanţe albastre sau galbene aiurea.

Rezultate solide per total şi o captură în special bună cu acea farmacie aş remarca. Ar putea fi orice telefon acolo dacă aş pune poză la un test în orb, chiar şi Galaxy S9 sau iPhone X, doar că ar fi mai luminoasă atunci. Iarăşi suntem la egal cu marile midrangere de mai sus. Zic că stă şi mai bine decât un ZenFone 4.

La filmare avem şi prima dezamăgire şi anume că acest telefon nu filmează 4K sau Full HD la 60 FPS. Filmează în schimb în format MP4, în Full HD la 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Captură este tremurată şi arsă la prima vedere, supraexpusa la soare. Nici zoomul nu o să câştige vreo medalie. Măcar nu avem refocalizare, asta e sigur. La distanţă nu prea se văd clar frunzele din coroana copacilor, iar culorile au fost în regulă în general, calibrate acătării.

La filmarea în mers nu am avut o stabilizare electronică bună şi suntem sub cea de pe iPhone 6 să zicem, dar iarăşi măcar nu avem refocalizare. Microfonul şi-a făcut treaba destul de OK la prima audiţie, deşi o pală de vânt mai puternică riscă să îl confuzeze. Surpriză a venit la filmarea cu camera frontală, chiar decenta la claritate şi culoare a tenului, plus iluminare. Se arde uneori fundalul dar nu masiv. Zic că un vlogger de 14 ani din Tecuci va face treabă bună cu această cameră şi ar putea atinge mii de vizualizări dacă e şi haios.

Ultimul clip a fost ceva mai ars şi în general microfonul a prins cam prea mult bas. Aici, la filmare punem acest Allview sub Xperia-uri XA2 şi Nokia 7 Plus, dar şi sub Samsung-urile din gama Galaxy A. Suntem undeva la nivel de Huawei P10 Lite să zicem, poate peste Mate 10 Lite şi în acelaşi timp peste seria Allview X4 Soul, ceea ce contează cel mai mult până la urmă. Cu o stabilizare mai răsărita şi arderi mai puţine eram egali cu Moto X4.

Noaptea se complică treaba, acesta fiind călcâiul lui Ahile pentru acest telefon. Filmează la 19, 15 sau 16 FPS şi la doar 9 Mbps. Halourile sunt prea mari, sunetul face ecou, zoomul e slab şi când ne mişcăm tremura imaginea. Nuanţele de culori au fost pe placul meu totuşi şi iarăşi subliniez că nu se pierde niciodată focalizarea în mod aiurea.

Cu toate acestea nu avem o filmare memorabilă aici. Ne ridicăm totuşi peste unele telefoane cu pretenţii care filmau noaptea cu dungi, cu galben, cu roşu, portocaliu, albastru sau grain. Am văzut şi Xperia-uri păţind asta, un ZenFone 4 şi câteva Moto G5-uri.

Video-review Allview Soul X5 Pro, secțiunea camera:

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×