iPhone X versus Samsung Galaxy Note 8: comparaţia camerelor SuperSaf e aici; Note 8 e mai bun noaptea, iPhone X are dynamic range mai bun

2.494 ori
<b>iPhone X versus Samsung Galaxy Note 8: comparaţia camerelor SuperSaf e aici; Note 8 e mai bun noaptea, iPhone X are dynamic range mai bun</b>Cele mai dorite smartphone-uri ale momentului și anume Samsung Galaxy Note 8, respectiv iPhone X, se duelează astăzi într-un test foto și video marca SuperSAF. Vedem astfel rând pe rând la ce se descurcă mai bine fiecare telefon în parte

Până să vină DxOMark cu nota finală pentru iPhone X, telefonul trece prin testele clasice ale lui SuperSaf. Simpaticul YouTuber a comparat iPhone X cu Samsung Galaxy Note 8, punând la treabă camerele principale, dar şi cele frontale. Hai să vedem cum stă iPhone-ul care tocmai a început să se vândă de pe 3 noiembrie.

Avem de-a face aici cu un duel al camerelor duale, iar iPhone X se prezintă cu doi senzori de 12 MP în spate, dintre care unul cu lentilă telephoto. Avem şi stabilizare optică, zoom optic 2X, deschidere F/1.8 la o cameră şi F/2.4 la cealalta, plus blitz Quad LED. Pentru selfie avem o cameră de 7 MP. De cealaltă parte, Samsung Galaxy Note 8 vine cu doi senzori de 12 MP, ambii stabilizaţi optic, cu zoom optic 2X şi, blitz LED şi în față avem o cameră de 8 MP pentru selfie.

iPhone X

La filmarea selfie parcă Samsung prinde un volum mai ridicat al sunetului şi un fundal ceva mai clar. Parcă pielea lui SuperSaf arată mai natural pe iPhone totuşi. La fotografiile selfie Galaxy Note 8 pare să stea mai bine, cu dynamic range mai bun, pentru că efectiv vedem cerul albastru în spate, iar la iPhone X vedem doar o lumină galbenă estompată.

iPhone X

Totuşi tenul arata mai natural pe iPhone X. Note 8 prinde selfie-uri puţin mai wide. Captura Portrait cu blur pare ceva mai eficientă pe iPhone X, în vreme ce Note 8 intră cu blur-ul peste faţa lui SuperSaf. Trecem la captura foto ziua, cu macro-uri greu de separat. Practic e egalitate la macro, dar parcă Note 8 prinde detalii ceva mai fine. La captura foto landscape Note 8 surprinde o imagine mai luminoasă şi culori mai vii.

iPhone X

Cand vine vorba de acel test cu soarele în faţă, iPhone X e descurcă mai bine cu dynamic range-ul. Ca o părere personală, acolo unde SuperSaf zice că avem culori "vibrante", eu văd ceva suprasaturare, iar acel verde e prea crud şi aprins pentru a fi realist pe Note 8. În condiţii low light, Note-ul e mai luminos, iar iPhone X mai pragmatic. iPhone-ul prinde totuşi ceva mai mult zgomot, iar handset-ul Samsung chiar e cu un grad de luminozitate peste rivalul Apple.

iPhone X

La filmare Samsung surprinde o apă mai naturală ca textura şi colorit, iar stabilizarea mi se pare mai bună pe iPhone X cumva, desi totul e super strans. Nuanţa de verde surprinsă de Note 8 la acea filmare cu casa cu coloane fost absurdă, ireală şi mai absurd a fost faptul că iPhone X filmează cu luminozitate mai bună, deşi în general Note 8 a prins cadre mai luminoase la foto.

iPhone X

Evident la viteza de focalizare Note 8 nu are rival. E o bătălie foarte strânsă, dar două lucruri trebuie reţinute: în condiții low light e mai bun Note 8, dar la culori şi dynamic range iPhone-ul stă mai bine. Este totuşi un duel foarte strâns între cele două şi aşteptăm şi o comparaţie cu Google Pixel 2.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×