LeTV 1S: Cameră mai bună decât lasă de înțeles prețul terminalului

1.211 ori
<b>LeTV 1S: Cameră mai bună decât lasă de înțeles prețul terminalului</b>LeTV 1S nu se prezintă cu vreun limbaj fistichiu şi promisiuni de tehnologii pe care nu le putem pronunţa. El merge pe sinceritate şi are un senzor familiar, de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.0, tehnologie ISOCELL şi Phase Detection Autofocus

LeTV 1S nu se prezintă cu vreun limbaj fistichiu şi promisiuni de tehnologii pe care nu le putem pronunţa. El merge pe sinceritate şi are un senzor familiar, de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.0, tehnologie ISOCELL şi Phase Detection Autofocus. Avem şi blitz LED şi camera frontală are o rezoluţie de 5 megapixeli, deschidere F/2.0 şi lentilă wide angle de 85 de grade.

Interfata grafica a camerei lui LeTV 1S

Aplicaţia Camera se deschide rapid şi este foarte minimalistă, chiar şi când e comparată cu una stock Lollipop sau Marshmallow. Primim filtre şi moduri de captură că Panorama, Photo, Video şi Slow Motion. Printre opţiuni se număra expunerea, rezoluţia (13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9). Putem regla şi balansul de alb, ISO, contrastul, claritatea şi saturarea.

Acest telefon filmează la rezoluţie Full HD sau 4K şi primim şi un meniu lateral cu moduri Scenă, Square, Night şi HDR. Camera nu are o focalizare prea rapidă, dar are zoom fluid şi captură foto realizată rapid. Am realizat capturile cu acest smartphone într-o zi toridă de aprilie, cu peste 30 de grade, ceea ce explica unele dintre cadrele arse.

Luminozitatea a fost în general bună, iar culorile au fost cam spălăcite atunci când lumina era exagerată. La umbră au arătat mai bine. Panorama e modestă ca rezoluţie (7840 x 1728), dar prinde toate detaliile bine. Avem o serie de prim planuri cu flori foarte reuşite, de care ar fi mândru cam orice flagship testat în ultima vreme.

Există şi o textură excelentă a statuilor de la Teatrul Naţional şi fotografii landscape bine detaliate. Se poate da zoom pe PC pentru a vedea aceste detalii şi nu vom pierde prea multe când facem zoom. Şi când am ales zoomul direct pe telefon şi am dat la maxim (6X), imaginea cu teatrul Odeon tot a arătat bine. HDR-ul mai elimină din cadrele arse, iar per total calitatea a fost bună pentru o cameră de 13 MP de telefon midrange.

Suntem cam la nivel de Huawei Honor 6 şi ASUS ZenFone 2 Laser, minus focalizare laser evident. Captura low light a fost mai degrabă pe bază de "zgomot", am avut halouri mari ale luminilor stradale şi culori destul de OK. Fără blitz capturile au fost întunecate, dar am prins şi câteva prim planuri bunicele. Cu răbdare la focalizare şi blitzul pornit, ies şi capturi mulţumitoare, dar nu mai mult.

Nu e un telefon de top 10 la captura foto, reţineţi acest lucru. Filmarea se face în format MP4 la 30 FPS, la rezoluţie 4K sau Full HD. Filmarea Full HD are bitrate de 17 Mbps, iar cea 4K de 44 Mbps. Capturile video au avut stabilizare cam slabă, dar măcar au făcut faţă bine la soarele orbitor. Nu am avut o pierdere prea mare a focalizării şi culorile au fost corecte, dacă pot să spun așa.

Modul slow motion face trecerea la captura 3GPP în loc de MP4 şi nu mi se pare prea impresionant. Aş spune că schimbările de expunere au fost bune, clipul 4K a avut claritate excelentă, dar culorile au fost nerealiste acolo și ce e mai important, clipul nu a putut fi convertit de YouTube, deci adio share! La captura video low light totul arată întunecat, chiar şi captura cu blitz parcă. Cu bune şi cu rele şi cu o claritate şi focalizare ce nu dau greş, LeTV 1S filmează mai bine decât mai toate modelele Huawei Honor şi decât multe ZenFone-uri, dar e totuşi sub LG Nexus 5X de exemplu.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×