Huawei G8: Cameră cu surprize plăcute în zona low light

1.341 ori
<b>Huawei G8: Cameră cu surprize plăcute în zona low light</b>Huawei a devenit un brand sinonim cu 2 lucruri în ultimii ani, în care am testat 10 modele ale companiei: captura foto bună şi captura video... nu prea bună. Hai să vedem unde îl încadrăm pe Huawei G8 mai degrabă. El vine cu o cameră principală de 13MP..

Huawei a devenit un brand sinonim cu 2 lucruri în ultimii ani, în care am testat 10 modele ale companiei: captura foto bună şi captura video... nu prea bună. Hai să vedem unde îl încadrăm pe Huawei G8 mai degrabă. El vine cu o cameră principală de 13 megapixeli, cu blitz dual LED, stabilizare optică şi deschidere F/2.0.

Pentru selfie avem o cameră de 5 megapixeli, cu o lentilă ce pare foarte mică în zona frontală. Aplicaţia camera porneşte cam lent, iar camera în sine are zoom fluid, focalizare rapidă, dar nu face pozele prea rapid. Modurile de captură includ HDR, Best Photo, Audio Note, Panorama, All Focus şi Watermark, iar în UI putem regla rezoluţia la 13 MP în 4:3 sau 10 MP în 16:9.

Există şi opţiuni ca Perfect Selfie (un soi de template pentru selfie), Timer, Audio Control, Auto Smile Capture, OIS şi object tracking. Putem regla şi ISO, balans de alb, contrast, expunere, saturare şi luminozitate. În partea dreaptă a ecranului se află filtrele, funcţia Time Lapse, captura video (până la Full HD şi cu funcţia de captură Beauty Mode), Beauty şi modul Good Food.

Am făcut fotografii în două ipostaze, întâi într-o zi ce combina norii şi soarele la Bucureşti şi apoi la Chevereșul Mare (jud. Timiș), într-o zi destul de însorită. Am avut parte de culori realiste, luminozitate bună şi un HDR care face imaginea prea albicioasă. Blitzul a fost excelent, scoţând la iveală toate micile detalii ale acelui graffiti de sub podul din parc.

Selfie-ul a avut o calitate bună, textura excelentă a pielii şi părului, dar parcă a fost sub capturile lui Huawei Honor 5X cu camera frontală. Am apreciat şi modul în care sunt reprezentaţi norii şi faptul că şi la nivel maxim de zoom se păstrează rezonabil calitatea imaginii. La umbră parcă am mai pierdut din calitate şi iluminare, dar şi din gloss.

All Focus a arătat bine, când alternam focalizarea pe acea jucărie în formă de motocicletă şi în general focalizarea a fost bună aici. Am avut şi detalii bune la captura landscape. La cadrele din Timiş am înregistrat o textură bună a acelui lemn, plus un prim plan reuşit cu o păpădie. Panorama a avut o rezoluţie generoasă, de 16.768 x 2688 pixeli şi expunerea a fost excelentă în această secţiune a galeriei.

Aş plasa calitatea foto a lui Huawei G8 la egalitate cu cea a lui Huawei Honor 5X, sau chiar puţin peste. La captura foto low light în schimb am avut o surpriză plăcută, fotografiile realizate la Timişoara arătând foarte bine. Îmi aminteşte de surpriză plăcută a lui LG Nexus 5X, care a făcut poze neaşteptat de bune noaptea. Ele sunt clare, bine iluminate, au culori realiste şi halourile luminilor stradale nu sunt supradimensionate.

Textura clădirilor şi monumentelor e excelentă şi prim planurile şi detaliile sunt la înălţime. Aş pune acest model peste toate terminalele Huawei Honor la captura low light şi chiar în top 10 al telefoanelor cu abilităţi la captura nocturnă. Filmarea a fost realizată la rezoluţie Full HD sau HD, în format MP4, la 30 FPS şi cu bitrate de 20 Mbps.

Claritatea filmărilor a fost bună, culorile au fost destul de OK reprezentate şi am remarcat că microfonul e foarte bun la capturarea atmosferei şi vocilor din jur. Se cam pierd detalii la zoom în şi imaginea e puţin cam tremurată, mai ales pentru un telefon care se lauda cu stabilizare optică. Aceasta stabilizare a fost pusă la treabă coborând în viteză un set de scări şi dacă nu a părut chiar la înălţime, măcar nu am pierdut focalizarea în timpul coborârii.

Schimbările de expunere sunt OK la filmare, iar la captura video din Timişoara se remarcă o claritate OK şi e remarcabil că şi din mers (cu maşina) a rămas focalizarea OK pe acele oi. Pe timp de noapte captura video a fost iarăşi bună, deşi am uitat rezoluţia la nivel HD şi vă daţi seama că asta face cu atât mai merituoasă captura nocturnă.

Filmarea rămâne bună pentru un midranger şi peste modelele Honor.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×