Huawei Honor 5X: Cameră mai bună decât a predecesorului, dar nu trece la următorul nivel

1.317 ori
<b>Huawei Honor 5X: Cameră mai bună decât a predecesorului, dar nu trece la următorul nivel</b>Huawei Honor 4X avea o cameră excelentă dacă avem în vedere preţul său şi peste medie chiar în zona midrange. Astfel, pretenţiile legate de Honor 5X sunt măricele şi telefonul nu stă deloc rău la acest capitol. Primim un senzor principal de 13 megapixeli

Huawei Honor 4X avea o cameră excelentă dacă avem în vedere preţul său şi peste medie chiar în zona midrange. Astfel, pretenţiile legate de Honor 5X sunt măricele şi telefonul nu stă deloc rău la acest capitol. Primim un senzor principal de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.0, lentilă wide angle de 28 mm, iar pentru selfie apelăm la o cameră de 5 megapixeli, cu deschidere F/2.4 şi la fel, lentilă wide angle dare de această dată de 22 mm.

Setari camera Huawei Honor 5X

Aplicaţia Camera se deschide destul de lent, iar printre funcţiile găsite aici sunt cele clasice de pe modelele Huawei, precum All Focus, Slow Motion sau ceva mai noul Good food. Avem şi Perfect Selfie, cu un soi de template ideal pentru selfie-uri şi o serie de efecte. Captura implică focalizare rapidă, zoom fluid şi fotografiere rapidă.

Fotografiile realizate cu Honor 5X au fost capturate într-o zi însorită de aprilie şi la o privire rapidă, se văd deja culori realiste, claritate bună şi detalii OK chiar şi când începem să dăm zoom in. Aş spune că avem şi prim planuri foarte reuşite cu flori, în vreme ce selfie-urile m-au şocat de-a dreptul prin calitatea lor. Practic a fost printre puţinele dăţi când vedeam porii pielii mele redaţi digital.

Ne-am jucat şi cu zoom in la distanţă şi nu am pierdut prea multe detalii, ceea ce e excelent. Expunerea şi balansul de alb au fost în grafic, iar HDR-ul a fost puţin cam ars totuşi. De remarcat că în galeria generoasă nu am avut vreun cadru blurat sau nereuşit şi mai ales focalizarea a fost bună. Panorama a fost suficient de lată, cu rezoluţie de 12608 x 2112 pixeli, în condiţiile în care şi unele flagship-uri mai dau chix la acest aspect.

Pentru că nu totul e roz mereu, Honor 5X pare să producă nişte culori cam spălăcite la capturile din zonele cu umbră. În condiţii low light nu putem să ne declarăm deloc impresionaţi de Honor 5X, în ideea că face fotografii neclare şi cele care arată OK sunt pe bază de blitz. Culorile sunt şi ele realiste şi în general am remarcat o neclaritate în zona luminilor stradale, dar având în vedere preţul e acceptabilă calitatea nocturnă.

Filmarea s-a realizat în format MP4, la rezoluţie Full HD, la 30 FPS şi cu bitrate bunicel, de 20 Mbps. Din păcate captura video nu e la înălţimea celei foto şi dacă nu ne-a plăcut lipsa de stabilizare, ei bine aflaţi că am avut o problemă şi cu ecoul la nivel acustic şi în general imaginea a fost cam tremurată. Am descoperit şi că expunerea se schimbă brusc şi că detaliile nu sunt capturate prea bine la distanţă.

Pe timp de noapte halourile luminilor stradale au fost prea mari, dar culorile la filmare au fost în regulă. Totuşi aspectul întunecat al filmărilor şi imaginea grainy nu o şterge nimeni aici. Subliniez că deşi preţul e mic, asta nu înseamnă că nu se putea un pic mai bine la filmare. Aş spune că această cameră e cu 10 poate 15% peste cea a lui Honor 4X, predecesorul lui Honor 5X, dar filmează cam la fel.

Singurul salt cu adevărat mare e cel la nivel de selfie.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×