Nokia 5.1 Plus: Cameră cu surprize plăcute, peste majoritatea midrange-urilor Nokia de până acum

620 ori
<b>Nokia 5.1 Plus: Cameră cu surprize plăcute, peste majoritatea midrange-urilor Nokia de până acum</b>Nokia 5 ne-a surprins prin faptul că a avut o cameră mai bună decât Nokia 6 la anumite capitole. Nokia 5.1 Plus vine în completarea sa cu o cameră duala, cu senzori de 13 MP + 5 MP, care sună ca un rival bun pentru un Moto G6 sau G7. A doua cameră este..

Nokia 5 ne-a surprins prin faptul că a avut o cameră mai bună decât Nokia 6 la anumite capitole. Nokia 5.1 Plus vine în completarea sa cu o cameră duală, cu senzori de 13 MP + 5 MP, care sună ca un rival bun pentru un Moto G6 sau G7. A doua cameră este pentru captura de adâncime, adică Bokeh.

Avem şi PDAF, deschidere F/2.0 pe camera principală, bliţ LED şi AI. Pentru selfie avem o cameră de 8 megapixeli cu deschidere F/2.2 şi unghi de vizualizare de 80.4 grade. Interfaţa nu este una stock, ci ultra minimalistă, cum am văzut şi la Nokia 7 Plus sau Nokia 8. Opţiunile includ Picture în Picture, Dual, avem şi Google Lens şi măşti AR.

Există şi Live Bokeh, adică fotografia Portret. Nu uităm de Panoramă şi de modul Manual, cu reglaje de expunere, balans de alb, focalizare şi metering. Am ajuns şi la galeria foto, unde am observat un HDR de calitate la acea terasă din parc. Umbrele au fost evidenţiate bine şi contrastul e mai clar. Claritatea este excelentă şi culorile îmi par bine calibrate. Am avut o zi cu mult soare şi multă zăpadă, ceea ce poate fi binecuvântare şi blestem.

Aş vrea să menţionez şi ca butonul Shutter e lent şi uneori aştepţi ceva după ce apeşi până se face poza. 

Prim planurile sunt excelente, cu textură perfectă şi o grămadă de detalii. Focalizarea este excelentă şi culmea e că nici Bokeh nu a arătat rău, în comparaţie cu ce oferă alte modele Nokia din zona midrange. Dacă priveşti cu atenţie vezi totuşi câteva scăpări când elemente din spate nu au fost blurate perfect.  Claritatea a fost aş, peste Nokia 6, 6.1 şi 5 cel puţin. E drept că sunt şi cadre prea albă, dezavantajul combinaţiei zăpadă + soare.

Zoom-ul a fost cam slab şi a declanşat grain destul de rapid. În general detaliile au fost mulţumitoare totuşi. Panorama are o rezoluţie de 4176 x 560 pixeli, iar selfie-urile sunt clare, dar fundalul e prea albicios. Îmi place textura şi culoarea pielii, dar zic că şi fotografia Portret e prea albă. Per total aş plasa Nokia 5.1 Plus pe acelaşi picior cu Moto G6, LG Q7 şi ar cam fi prima surpriză plăcută Nokia de la Nokia 7 Plus încoace.

În condiţii low light am făcut fotografii cu detalii slabe, dar culori calibrate acceptabil. Halourile sunt mari, fotografiile sunt cam întunecate, dar galbenul declanşat de luminile stradale e în limitele normale, nu dă spre roz său portocaliu. Este o captură mai mult decât acceptabilă şi comparabilă cu ce oferă Moto G6 sau LG Q7, în midrange sau low midrange.

Filmarea se face în format MP4, în Full HD, la 29 FPS şi 17 Mbps. Îmi plac culorile din nou, dar şi claritatea, deşi nu e totul perfect. Apare ceva refocalizare, dar pe de altă parte microfonul face faţă cu brio vântului. Zoom-ul din filmare nu e cine ştie ce şi pierde detalii rapid. Dynamic range-ul e bun totuşi.

În mare totuşi, având în vedere generaţia 2018 de midrangere Nokia, zic că suntem pe o pantă ascendentă. Filmarea e cam ca la Xperia XA1, cu o stabilizare electronică foarte solidă, peste aşteptări. Nu avem vreo tremurătură a imaginii şi nici refocalizare excesivă. Expunerea e în regulă mereu. La filmarea selfie lucrurile au fost aşa şi aşa, cu o filmare cam întunecată şi nu chiar 100% clară. Stabilizarea electronică e bună şi aici, dar simt că se putea mai bine.

Practic e totul excelent minus refocalizare şi zoom. În condiţii low light filmăm cu extra grain şi refocalizare, culori OK, dar imaginea e cam tremurată şi zoom-ul devine mai slab. Condiţiile erau vitrege totuşi şi am remarcat şi multă tremurătura a imaginii, deci pică stabilizarea excelenta din timpul zilei. Halourile sunt mari şi senzaţia este de model din 2017 sau 2016 la filmare low light.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×