Nokia 5.1 Plus: OS, UI, aplicaţii stock, Oreo 8.1

717 ori
<b>Nokia 5.1 Plus: OS, UI, aplicaţii stock, Oreo 8.1</b>Nokia a făcut o alegere foarte bună la început, când de abia revenise pe piaţă, optând pentru Android stock, actualizat la zi. Au ales Android One şi o colaborare îndeaproape cu Google. Asta se reflectă şi la Nokia 5.1 Plus, care vine cu Android 8.1.0..

Nokia a făcut o alegere foarte bună la început, când de abia revenise pe piaţă, optând pentru Android stock, actualizat la zi. Au ales Android One şi o colaborare îndeaproape cu Google. Asta se reflectă şi la Nokia 5.1 Plus, care vine cu Android 8.1.0, în cadrul lui Android One.

Cred că deja când citiţi asta a primit actualizarea la Android Pie. Experienţa este una clasică, aş spune. Avem feed-ul Google, cu ştiri, vreme şi informaţii utile pe cel mai din stânga homescreen. Multitasking-ul se întâmplă pe bază de split screen şi carusel, fără probleme. Dacă ţinem apăsat pe homescreen, accesăm zona de wallpaper, widget-uri şi Home Settings, toate stock.

Porţiunea dropdown e curată şi aerisită şi include notificări şi Quick Settings. Setările includ opţiuni ca Night Light, dar în rest sunt numai funcţii familiare, legate de stocare, securitate, conectivitate, audio, display. Avem şi cititorul de amprente în spate, care are o viteză modestă, dar e destul de precis.

Aplicaţiile preinstalate sunt 25 la număr, toate stock, Duo, Drive, Gmail, Maps, YouTube, doar softuri standard. Nu avem bloatware.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×