OnePlus 3: OS, UI şi aplicaţii care ne fac să credem că acesta e "adevăratul Nexus"

2.209 ori
<b>OnePlus 3: OS, UI şi aplicaţii care ne fac să credem că acesta e "adevăratul Nexus"</b>Nu mă aşteptam să îmi placă atât de mult Oxygen OS, pentru simplul fapt că mai toate materialele text citite de mine despre el erau... vagi. Mereu era descris ceva de gen "da, e şi el acolo o variaţiune de Android, nimic special"..

Nu mă aşteptam să îmi placă atât de mult Oxygen OS, pentru simplul fapt că mai toate materialele text citite de mine despre el erau... vagi. Mereu era descris ceva de gen "da, e şi el acolo o variaţiune de Android, nimic special". Nimic mai greşit, domnilor!

Oxygen OS 3.1.2 am avut noi pe OnePlus 3, aplicat peste Android 6.0.1. Este o experienţă foarte curată, o interfaţă aerisita şi OnePlus a făcut bine că a renunţat la CyanogenMod, care e oricum pe ducă. Material Design e aici, totul e stock la nivel de design al interfaţei. Multitasking-ul e pe bază de carusel, iar porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings.

Interfata grafica OnePlus 3

Ţinem apăsat pe ecran pentru a accesa zona de wallpaper, widget-uri (stock) şi personalizare. Cu un swipe în sus pe homescreen căutam imagini, hărţi, video, ştiri şi altele. Shelf e o funcţie deosebită aici, cu o zonă dedicată special pentru aplicaţiile şi funcţiile esenţiale. Se găseşte în cel mai din stânga homescreen şi permite luarea de notiţe în mers via Memo, setare de wallpaper şi mini widget-uri într-un flow vertical ca acel Today view de pe iOS 10. Găsim şi aplicaţiile şi contactele des accesate de noi aici.

Setările permit să asociem diferite funcţii butoanelor capacitive şi apăsării lor duble, continue şi altele, dar şi funcţii legate de butonul fizic extra, cel lateral pentru Priority/All Notifications/Silent. Tot Setările includ şi Dark Mode, putem activa şi butoane virtuale în zona inferioară a ecranului şi avem şi gesturi precum desenarea unui "O" pe ecranul de standby pentru a activa camera.

Există şi criptare, iar scannerul de amprente e perfect, clar peste cel eşuat de pe OnePlus 2. E rapid, precis, natural la apăsare. Google Now on Tap funcţionează excelent aici, fiind capabil chiar a identifica prăjituri în fotografii sau mărci de maşini. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 24 de nume, ceea ce e excelent şi nu avem bloatware aici deloc. Totul e stock şi curat şi dă senzaţia de un alt model Nexus, mai bun şi reuşit.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×