Samsung Galaxy A5 (2016): Camera plasată undeva între Galaxy S5 şi S6

4.338 ori
<b>Samsung Galaxy A5 (2016): Camera plasată undeva între Galaxy S5 şi S6</b>Samsung Galaxy A5 (2016) se prezintă la apel cu o cameră principală de 13 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi cu blitz LED, dar şi cu senzor 4:3 şi chiar cu stabilizare optică, lucru rar întâlnit pe telefoanele ce costa în jur de 1400 sau 1500 lei

Samsung Galaxy A5 (2016) se prezintă la apel cu o cameră principală de 13 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi cu blitz LED, dar şi cu senzor 4:3 şi chiar cu stabilizare optică, lucru rar întâlnit pe telefoanele ce costă în jur de 1.400 sau 1.500 lei. Terminalul dispune şi de o cameră frontală de 5 megapixeli pentru selfie, cu aceeaşi deschidere F/1.9.

El vine în continuarea unui Galaxy A5 care a făcut poze excelente şi a filmat foarte bine, având în vedere preţul său. Camera se activează cu o dublă apăsare de buton Home şi aplicaţia dedicată porneşte rapid, dar nu la nivelul unui flagship. Focalizarea în schimb nu e foarte rapidă, dar avem parte de zoom fluid şi o viteză bună a capturii foto.

Interfaţa e tipică pentru un model Samsung lansat în ultimii 2 ani, minimalistă şi cu iconuri albe. Avem acces la opţiuni că efecte, Timer, Flash, rezoluţie (13 MP în 4:3/ 9.6 MP în 16:9). Putem filma la maxim Full HD şi avem şi control vocal. Modurile de captură foto sunt Auto, Pro, Panorama, Continuous Shot, HDR, Night şi putem descărca şi altele.

Modul Pro aduce cu sine şi alte sub opţiuni că Metering, balans de alb, ISO sau expunere. Ca de obicei am realizat o galerie cu zeci de fotografii, într-o zi însorită de aprilie, pe o temperatură de 30 de grade. Detaliile au arătat excelent, atât la prim planuri, cât şi cadre landscape. Culorile sunt realiste, dar panorama are o rezoluţie modestă de 7376 x 640 pixeli doar.

HDR-ul a fost foarte reuşit, atunci când am scos la lumina cerul de deasupra acelei biserici, iar textura florilor, monumentelor şi obiectelor capturate e excelentă. Există anumite zone ale capturii care suferă puţin de over sharpen, dar nu exagerat. Având în vedere că drumul ne-a dus în aceeaşi zonă în care am testat camera lui Nexus 6P, trebuie spus că diferenţa de calitate între acel model şi Galaxy A5 (2016) e minimă, deci un compliment pentru modelul Samsung.

Camera face faţă şi soarelui puternic fără probleme şi avem şi selfie-uri cu textură bună a părului şi pielii şi imagine bine iluminată, deşi fundalul e ars uneori (deseori). Am testat şi zoomul acestui model, fără a pierde din calitate, după cum arată acea captură cu o statuie, în zona central a Bucureştiului. Prim planurile cu flori sunt bifate şi sunt de top şi pot spune fără să mă înşel că Galaxy A5 (2016) e peste toate modelele ASUS ZenFone la capitolul foto, minus modelul ZenFone Zoom, dar şi peste mai toate modelele Huawei Honor.

De fapt el mi-a amintit de calitatea lui Huawei Honor 6 Plus sincer să fiu. În condiţii low light am avut capturi bine iluminare, puţin grain şi un blitz excelent. Night Mode a surprins prin modul eficient în care îşi face treaba şi la drept vorbind aproape a eliminat nevoia de blitz. Halourile luminilor stradale nu sunt exagerate şi sunt tentat să îl plasez pe acest Samsung în top 10 telefoane la capitolul captura low light, sau măcar top 15.

Per total captura foto e undeva între Galaxy S5 şi Galaxy S6. Captură video e realizată în format MP4, la rezoluţie Full HD şi 30 FPS, cu bitrate de 17 Mbps. Reţineţi că Samsung Galaxy A5 filma superb primăvara trecută, deci aşteptările au fost mari. Ce am remarcat la noul A5 e că are o claritate foarte bună la filmări, culori excelente şi un microfon bun.

Imaginea e cam tremurată, ceea ce e bizar, pentru că la testul de stabilizare optică nu am stat chiar rău. Nu se pierde focalizarea când filmăm din mers şi am remarcat că fiecare captură video începe cu o refocalizare. Nu e un dealbreaker, dar e enervant pentru un cârcotaş ca mine. Rămâne totuşi claritate şi calitatea foarte bună.

Filmarea low light nu a fost nici ea rea, cu o luminozitate bună şi culori realiste, dar se cam pierde din claritate când mişcăm telefonul şi facem panning. Diferenţa faţă de A5? Culori mai realiste şi iluminare mai bună şi per total aş spune că filmăm cam ca ASUS ZenFone 2 Laser şi senzaţia e că reuşim chiar filmare mai bună decât Galaxy A7 (2017), oricât de bizar ar suna.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×