Samsung Galaxy A3 (2016): Camera modestă, se remarcă doar în anumite condiţii

3.359 ori
<b>Samsung Galaxy A3 (2016): Camera modestă, se remarcă doar în anumite condiţii</b>Trebuie spus din start că Samsung Galaxy A3 (2016) nu vine cu stabilizare optică precum Galaxy A5 (2016) sau Galaxy A7 (2016), iar terminalul optează pentru un senzor de 13 MP cu deschidere F/1.9 şi blitz LED iar camera selfie are o rezoluţie de 5 MP

Trebuie spus din start că Samsung Galaxy A3 (2016) nu vine cu stabilizare optică precum Galaxy A5 (2016) sau Galaxy A7 (2016), iar terminalul optează pentru un senzor de 13 MP cu deschidere F/1.9 şi blitz LED. Camera selfie are o rezoluţie de 5 MP şi tot deschidere F/1.9. Aplicaţia Camera porneşte destul de rapid, declanşată şi cu acel gest de dublă apăsare a butonului Home.

Focalizarea e cam lentă, dar zoomul e fluid şi captura foto se realizează rapid. Interfaţa e fix cum am lăsat-o şi pe celelalte modele Galaxy A, cu efecte, timer, opţiuni pentru blitz, setări de rezoluţie (13 MP în 4:3 sau 9.6 MP în 16:9) şi moduri de captură precum Auto, Pro, Panorama, Continous, HDR şi Night. În modul Pro primim şi opţiunile balans de alb, ISO, expunere şi metering.

Fotografiile realizate cu Samsung Galaxy A3 (2016) sunt făcute într-o zi cu nori peticiţi cu ceva soare. Culorile arată OK, sunt destul de realiste, deşi parcă nuanţa de verde capturată aici nu corespunde cu realitatea. Focalizarea e cam greoaie, în special la prim planuri, dar cu puţină răbdare am obţinut capturi OK la acest capitol.

HDR-ul face acei nori deasupra bisericii să arate ceva mai pământean şi atunci când am dat zoom in pe acea cruce-monument am păstrat detaliile la un nivel rezonabil. Din păcate selfie-urile sunt prea albicioase şi spălăcite să primească nota de trecere de la noi camera frontală. Avem şi destul de multe fotografii blurate încât camera să nu aibă pretenţii de a rivaliza cu colegul Galaxy A5 (2016).

Panorama e OK, cu rezoluţie modestă de 7376 x 640 pixeli, iar detaliile capturilor landscape nu sunt satisfăcătoare. În condiţii ideale camera se poate comporta bine, realizând fotografii numai bune de Facebook, iar acele condiţii sunt: răbdare la focalizare şi o zonă aflată la umbră. Nu pot spune că avem o cameră convingătoare aici, indiferent de preţul practicat.

Culmea e ca pe timp de noapte, cu blitzul pornit sau optând pentru modul Night, fotografiile au arătat rezonabil. Evident fără blitz nu se înţelege mare lucru, iar modul Night face imaginea cam gălbuie, dar măcar creşte claritatea. Ştiu că acesta nu e un device cu pretenţii, dar parcă mă aşteptam la o idee mai bine. Probabil modelele Galaxy A precedente m-au învăţat să mă aştept la prea mult.

Aş plasa camera lui Huawei Honor 4X la capitolul foto, dar cu puţin, să zicem 10%. Depăşim totuşi calitatea lui iHunt X200 de exemplu. La capitolul video, am filmat în format MP4, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Avem la dispoziţie un microfon care îşi face treaba bine, capturând OK ambianța, avem şi focalizare bună şi culori destul de realiste, iarăşi minus acel verde.

Imaginea e cam tremurată şi pierdem detalii la zoom, iar pe timp de noapte ajută foarte mult blitzul la filmare, altfel captura video e neglijabilă. În mare Galaxy A3 (2016) lăsa impresia că are o cameră modestă, care nu iese în evidenţă prin nimic, decât prin faptul că se comportă OK în condiţii ideale foto şi se descurcă relativ bine noaptea.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×