Samsung Galaxy A6 (2018): Cameră mai mult de Galaxy J, decât de Galaxy A

2.742 ori
<b>Samsung Galaxy A6 (2018): Cameră mai mult de Galaxy J, decât de Galaxy A</b>Samsung Galaxy A6 (2018) vine cu o cameră de 16 megapixeli în spate, cu deschidere F/1.7 şi autofocalizare, PDAF, dar şi bliţ LED. Nici în faţă nu stăm rău, cu o cameră de 16 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi propriul bliţ LED.

Samsung Galaxy A6 (2018) vine cu o cameră de 16 megapixeli în spate, cu deschidere F/1.7 şi autofocalizare, PDAF, dar şi bliţ LED. Nici în faţă nu stăm rău, cu o cameră de 16 megapixeli, cu deschidere F/1.9 şi propriul bliţ LED.

Video-review Samsung Galaxy A6 (2018), secțiunea camera:

Interfață garică cameră foto:

În interfaţa camerei găsim Bixby Vision, stickere, modul Pro, cu reglaje de balans de alb, ISO, expunere, dar şi Selfie Focus, adică wannabe Bokeh/Portrait. Mai ave şi funcţie Sports, Panorama, Night şi Sound and Shot. Captură şi focalizarea au viteze rezonabile în zona midrange aş spune, dar nu mai mult de atât. Trecem la galeria foto, unde găsim ceea ce a fost o zi clar toridă.

Cerul a fost totuşi prins excelent pe "peliculă", iar culorile sunt perfect calibrate. Zoomul e decent până sari de 2.5X să zicem. Simt că fotografiile sunt puţin cam prea procesate uneori pentru a arăta cât mai bine, dar eu sunt greu de păcălit. HDR-ul arata OK, reglând ciudăţeniile de dynamic range. Verdele arată bine în general, cu toate că am avut şi câteva cadre cu arsuri minore.

Prim planurile merită să fie catalogate la nivel de flagship, ceea ce nu e puţin lucru, dar e oarecum de aşteptat la un preţ de Xperia XA2. Claritatea a fost în general excelentă, iar Panorama generoasă, la 11.152 x 976 pixeli. Selfie-urile arată bine, dar parcă sunt cam "moi" la detalii pentru o rezoluţie care e teoretic ridicată, la 16 megapixeli. Am văzut camere de 8 sau 12 MP prinzând detalii faciale mai bune.

Îmi place cum arată pielea şi părul, textura, culorile şi iluminarea. Până şi Bokeh-ul primeşte o notă de trecere de la mine, deşi e departe de ce oferă Galaxy A8 (2018) şi mă refer aici la Selfie Portrait evident. Fundalul e totuşi prea ars în acea circumstanţă. Aş zice că acest telefon e peste Nokia 6.1 la fotografii şi peste Galaxy J5 (2017) cu puţin.

E şi peste câteva dintre modelele Moto G5 sau G5s. Nu suntem deloc departe de Galaxy A5 (2017). Cumva mă aşteptam la mai mult de la selfie.

La captura low light avem un bliţ excelent (faţă şi spate), claritate bună şi în general şi luminozitate acceptabilă pentru midrange. Lucrurile devin un pic cam mov uneori, poate chiar exagerat de mov. Te simţi că lângă o cortină de la teatru pe Broadway puţin. Stâlpii de iluminare stradală generează halouri cam prea mari. Calitatea capturii e la nivel de Huawei P9 Lite, poate un pic sub.

Suntem prinşi undeva între ZenFone 2 şi ZenFone 3, ştiu că nu sună prea flatant, dar asta e realitatea. O să sune şi mai bizar faptul că suntem cu 10% sub Galaxy J5 (2017). Nu mă credeţi? Comparaţi galeriile.

Trecem şi la filmare, cu nişte culori OK, dar imagine tremurată. Microfonul îşi face treaba bine, dar la zoom am fost dezamăgiţi (detalii ioc). Luminozitatea e OK, dar am avut ceva probleme cu refocalizarea. Nu avem probleme cu arsura capturilor la soare, iar microfonul şi-a făcut treaba bine. Atunci când filmezi din mers clar o să îţi "sară discul" de câteva ori.

Aş zice că microfonul şi claritatea sunt atuurile de aici. În ce zonă acţionăM? LG Q6 şi Huawei Mate 10 Lite, sau peste, dar clar sub Xperia XA2 având în vedere că e acelaşi preţ. Batem Galaxy J5 (2017) cu vreo 10%, deci nu cu mult.

În condiţii nocturne pot doar să zic că avem un panning decent, de oraş. Şi claritatea e în grafic, dar zoomul e slab, slab. Iarăşi simt nevoia să amintesc de microfon, care se tot baga în faţă cu meritele. În rest captura e cam întunecată şi tremurată, dar culmea e că nu avem culori deloc rele. Halourile arată OK, dar din când în când mai apar nişte reflexii bizare.

Concluzia e că telefonul acesta e mai aproape înrudit de gama Galaxy J, decât de cea Galaxy A, care permite mai puţine compromisuri foto/video.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×