Samsung Galaxy S8: Design superb, îngust în lăţime şi un festin vizual

3.192 ori
<b>Samsung Galaxy S8: Design superb, îngust în lăţime şi un festin vizual</b>E foarte greu să perfecţionezi perfecţiunea, dar Samsung a dovedit deja că poate face asta anul trecut, când a lansat Galaxy S7, un rafinament al arătosului Galaxy S6. Iar S7 Edge reuşea să arate chiar şi mai bine. Ce era de făcut în cazul lui Galaxy S8?

E foarte greu să perfecţionezi perfecţiunea, dar Samsung a dovedit deja că poate face asta anul trecut, când a lansat Galaxy S7, un rafinament al arătosului Galaxy S6. Iar S7 Edge reuşea să arate chiar şi mai bine. Ce era de făcut în cazul lui Galaxy S8? Să se subţieze muchiile şi mai mult şi să se ajungă la o excelenţă în design superioară chiar şi arătoaselor Xiaomi Mi Mix şi Huawei Honor Magic.

Faptul că Samsung "a înghesuit" un ecran de 5.8 inch pe acest format compact e incredibil, e o realizare tehnică şi estetică de aplaudat. Simplul fapt că îmi pot înfăşura degetele în jurul lăţimii acestui device e iarăşi ceva fantastic. Disponibil pe nuanţele Midnight Black, Arctic Silver şi Orchid Gray, terminalul respectă reţeta sticlă-metal-sticlă valabilă de la Galaxy S6 încoace.

Astfel are un panou curbat din sticlă în faţă, apoi rama din aluminiu şi apoi panoul din sticlă din spate, cu margini curbate. Faţă de versiunea neagră, care se pătează şi murdăreşte foarte uşor, cea Orchid Gray rezistă mai bine la amprente şi murdărire. Nu reflectă nici lumina excesiv, datorită unei texturi punctate de sub sticlă.

Mulţi au zis că telefonul e alunecos, dar după o săptămână în compania sa vă spun cu mâna pe inimă că lăţimea sa redusă face aderența excelentă. Ecranul se curbează superb pe margini, totuşi mai discret decât Galaxy S7 Edge aş zice. Camera nu iese în relief în spate, butoanele sunt comode, dar nu şi scannerul de amprente, amplasat într-o zonă neinspirată a spatelui.

E un telefon foarte lung, aşa că utilizarea cu o singură mână e departe de a fi chiar comoda. Samsung Galaxy S8 măsoară 8 mm în grosime, deci e cu doar 0.1 mm mai gros decât S7 şi cu 0.3 mm decât Galaxy S7 Edge. Greutatea e incredibilă totuşi, doar 155 de grame pentru un model cu ecran de 5.8 inch, în condiţiile în care un iPhone 7 Plus la 5.5 inch cântăreşte 188 de grame.

În plus, S8 e şi cu 2 grame mai uşor decât S7 Edge, ceea ce e wow. Şi rezistenţa la apă şi praf e un plus, în regim IP68, iar telefonul rămâne o încununare a trilogiei Samsung S6/S7/S8, cu un design superb, care e scos în evidenţă mai ales când te uiţi la un clip video în landscape. Mai rar să te "scufunzi" astfel în experienţa.  Atrage toate privirile celor din jur S8 si pot sa va garantez asta.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×