Sony Xperia XZ: OS, UI, aplicaţii fără exagerat de multe modificări faţă de stock

Autor:  | Publicat în:  Sony 708 ori
<b>Sony Xperia XZ: OS, UI, aplicaţii fără exagerat de multe modificări faţă de stock</b>Sony a evoluat mult în ultimii ani pe partea de software, oferind tot mai multe programe de testare a release-urilor noi Android şi mişcându-se rapid cu actualizările. Spre exemplu Sony Xperia XZ va primi în următoarele săptămâni Android Nougat, dar când

Sony a evoluat mult în ultimii ani pe partea de software, oferind tot mai multe programe de testare a release-urilor noi Android şi mişcându-se rapid cu actualizările. Spre exemplu Sony Xperia XZ va primi în următoarele săptămâni Android Nougat, dar când l-am testat noi avea Android Marshmallow la bord.

Peste el este aplicat un Xperia UI destul de discret şi nu extrem de diferit de varianta stock. E drept că mai toate aplicaţiile native Sony au o tonă de opţiuni extra şi integrări de servicii Sony sau asociate, iar widget-urile şi iconurile sunt mai plate decât de obicei. Google Now primeşte cel mai din stânga homescreen, iar multitasking-ul are parte de un carusel obişnuit.

Interfata grafica Sony Xperia XZ

Dacă ciupim homescreen-ul putem umbla şi la widget-uri (arătoase), wallpaper-uri, teme, setări (mărimi de iconuri, pachete de iconuri, tranziţii). Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, iar în mod bizar Setările nu ne-au adus gesturi speciale, dublu tap, desenare de simboluri pe ecran sau altele. Scannerul de amprente integrat în butonul Power lateral a avut un setup lung, dar până la urmă s-a dovedit natural ca gest de apăsare şi foarte rapid la deblocarea ecranului. Acurateţe bună de asemenea.

Pe lista de aplicaţii preinstalate s-au găsit de vreo 2 ori mai multe nume faţă de catalogul unei clase de liceu. Am avut vreo 46 de aplicaţii. O veste bună e că acest model e capabil de PS4 Remote Play, deci puteţi controla consola de la distanţă şi să şi jucaţi unele jocuri cu ajutorul său. Mai primim şi antivirusul AVG, Lifelog, care e pur şi simplu un jurnal cu activităţi zilnice completat mai mult automat, Movie Creator pentru a edita filmuleţe, News, Sketch şi Spotify.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×