Sony Xperia XZ: OS, UI, aplicaţii fără exagerat de multe modificări faţă de stock

1.149 ori
<b>Sony Xperia XZ: OS, UI, aplicaţii fără exagerat de multe modificări faţă de stock</b>Sony a evoluat mult în ultimii ani pe partea de software, oferind tot mai multe programe de testare a release-urilor noi Android şi mişcându-se rapid cu actualizările. Spre exemplu Sony Xperia XZ va primi în următoarele săptămâni Android Nougat, dar când

Sony a evoluat mult în ultimii ani pe partea de software, oferind tot mai multe programe de testare a release-urilor noi Android şi mişcându-se rapid cu actualizările. Spre exemplu Sony Xperia XZ va primi în următoarele săptămâni Android Nougat, dar când l-am testat noi avea Android Marshmallow la bord.

Peste el este aplicat un Xperia UI destul de discret şi nu extrem de diferit de varianta stock. E drept că mai toate aplicaţiile native Sony au o tonă de opţiuni extra şi integrări de servicii Sony sau asociate, iar widget-urile şi iconurile sunt mai plate decât de obicei. Google Now primeşte cel mai din stânga homescreen, iar multitasking-ul are parte de un carusel obişnuit.

Interfata grafica Sony Xperia XZ

Dacă ciupim homescreen-ul putem umbla şi la widget-uri (arătoase), wallpaper-uri, teme, setări (mărimi de iconuri, pachete de iconuri, tranziţii). Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, iar în mod bizar Setările nu ne-au adus gesturi speciale, dublu tap, desenare de simboluri pe ecran sau altele. Scannerul de amprente integrat în butonul Power lateral a avut un setup lung, dar până la urmă s-a dovedit natural ca gest de apăsare şi foarte rapid la deblocarea ecranului. Acurateţe bună de asemenea.

Pe lista de aplicaţii preinstalate s-au găsit de vreo 2 ori mai multe nume faţă de catalogul unei clase de liceu. Am avut vreo 46 de aplicaţii. O veste bună e că acest model e capabil de PS4 Remote Play, deci puteţi controla consola de la distanţă şi să şi jucaţi unele jocuri cu ajutorul său. Mai primim şi antivirusul AVG, Lifelog, care e pur şi simplu un jurnal cu activităţi zilnice completat mai mult automat, Movie Creator pentru a edita filmuleţe, News, Sketch şi Spotify.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×