Sony Xperia X Compact: OS, UI tipic Xperia, mulat pe Marshmallow

1.238 ori
<b>Sony Xperia X Compact: OS, UI tipic Xperia, mulat pe Marshmallow</b>Mai ţineţi minte recenzia lui Sony Xperia XZ? Nu aveaţi cum să o uitaţi pentru că au trecut două săptămâni de la realizarea sa. Ei bine, tot ce am spus acolo despre OS şi UI se aplică şi la Xperia X Compact. Şi el rulează Android 6.0.1 Marshmallow..

Mai ţineţi minte recenzia lui Sony Xperia XZ? Nu aveaţi cum să o uitaţi pentru că au trecut două săptămâni de la realizarea ei. Ei bine, tot ce am spus acolo despre OS şi UI se aplică şi la Xperia X Compact. Şi el rulează Android 6.0.1 Marshmallow, în varianta cu Xperia UI aplicat peste, cu o interfaţă plată şi colorată.

Avem o mulţime de opţiuni şi meniuri laterale în aplicaţii media că Album, Video sau Music, doar că acum meniurile nu mai sunt transparente că în anii trecuţi. Multitasking-ul e pe bază de carusel, iar cel mai din stânga homescreen e rezervat lui Google Now. Cu un swipe în jos pe homescreen declanşăm o căutare printre aplicaţii, ce include şi recomandări la pachet.

Interfata grafica Sony Xperia X Compact

Dacă ţinem apăsat homescreen-ul, declanşăm zona de widget-uri (multe non stock aici şi destul de complexe), dar şi wallpaper-uri, teme şi setări (mărimi de iconuri, pachete de iconuri, tranziţii şi altele). Cu un swipe în jos accesăm notificările şi toggle-urile Quick Settings, iar trecând la Settings, aici luăm contact cu scannerul de amprente.

El are un setup în 20 de paşi, deci lung şi recunoaşte rapid şi precis amprentă. Gestul de a plasa degetul pe butonul Home, cel care integrează scannerul e natural. Primim şi criptare şi în mod bizar, nu avem opţiuni speciale pentru gesturi de control pe device. Aplicaţiile preinstalate sunt în număr de 47, destul de multe, dar şi multe pot fi dezinstalate din fericire.

Primim şi suport pentru PS4 Remote Play, antivirusul AVG, Amazon, Lifelog, Movie Creator, News şi faimosul Spotify, dar şi Sketch pentru editare foto.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×