Sony Xperia XZ1: Design clasic, acelaşi de 4 ani, doar că mai rotunjit puţin

2.217 ori
<b>Sony Xperia XZ1: Design clasic, acelaşi de 4 ani, doar că mai rotunjit puţin</b>Sony e probabil cea mai încăpăţânată companie când vine vorba de designul telefoanelor sale. Sunt milioane de oameni, fani chiar cerând o schimbare de format de ani buni şi în fiecare an vin cu acelaşi dreptunghi. Xperia XZ1 nu se abate prea mult de la..

Sony e probabil cea mai încăpăţânată companie când vine vorba de designul telefoanelor sale. Sunt milioane de oameni, fani chiar cerând o schimbare de format de ani buni şi în fiecare an vin cu acelaşi dreptunghi. Xperia XZ1 nu se abate prea mult de la regulă, dar are 2 mari avantaje: e compact şi are marginile mai rotunjite decât alte Xperia-uri mai pătrăţoase.

Îmi aminteşte puţin de un Lumia sau Nokia N9, în ideea acelor margini rotunjite plus zona superioară şi inferioară plată. Telefonul se simte uşor în mână, are aderență bună şi este uşor de utilizat cu o singură mână. Are un corp fabricat din metal, cu abordare unibody, dar la atingere oferă o experienţă soft touch în genul policarbonatului de calitate.

Butoanele oferă un feedback rezonabil aş zice, chiar şi cel de cameră de această dată. Xperia XZ1 măsoară 7.4 mm în grosime şi cântăreşte 155 de grame, clar o evoluţie faţă de predecesorul Xperia XZ, care măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 161 grame. Stă bine chiar şi faţă de deja compactul Xiaomi Mi 6, care cântăreşte 168 grame şi măsoară 7.5 mm în grosime.

Remarcăm antena discretă din spate, în formă de "T", o abordare destul de originală în ziua de azi. Evident telefonul este rezistent la apă şi praf, în regim IP68, iar pentru protecţia ecranului avem Gorilla Glass 5. Chiar dacă Sony face ceva mişcări spre un design nou, e nevoie de o schimbare de format, altfel nu se mai poate. Fanii freamătă!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×