Sony Xperia XA1 Ultra: Design tipic Xperia, XXL, dar îngust

1.512 ori
<b>Sony Xperia XA1 Ultra: Design tipic Xperia, XXL, dar îngust</b>Ideea unui telefon de 6 inch parcă e exploatată tot mai rar, deşi culmea producătorii de tablete se plâng ca fix terminalele de gen le mănâncă pâinea cu gem. În fine, de la Nexus 6 încoace cred că am mai testat maxim 2-3 telefoane de gen, deci mai rar..

Ideea unui telefon de 6 inch parcă e exploatată tot mai rar, deşi culmea producătorii de tablete se plâng ca fix terminalele de gen le mănâncă pâinea cu gem. În fine, de la Nexus 6 încoace cred că am mai testat maxim 2-3 telefoane de gen, deci mai rar aşa ceva. Xperia XA1 Ultra merge pe ideea unui corp îngust, pentru extra comoditate.

Terminalul vine cu spate acoperit cu policarbonat soft touch, muchii metalice şi un confort rezonabil pentru un gigant de gen. Primim şi un ecran edge to edge pe lateral, în bună tradiţie a seriei Xperia XA şi cu destul loc sus şi jos încât să ne amplasăm degetele la vizualizare landscape sau gaming. Aş zice că aderența e bună şi că butoanele sunt comode, dar parcă o idee cam mici totuşi.

Sony Xperia XA1 Ultra are eleganţă şi clasă, deşi nu face abuz de materiale premium. Vine cu ecran 2.5D şi are o talie de 8.1 mm, nu chiar rea pentru un model de 6 inch. Ca reper Nexus 6 avea 10.1  mm "la curea" şi cântărea 184 de grame. Terminalul Sony de faţă cântăreşte 188 de grame, adică fix cât iPhone 7 Plus, care e totuşi un device cu ecran de 5.5 inch, deci nu stăm rău.

În ciuda laudelor aduse şi a utilizării comode în landscape, acest phablet nu e pentru oricine şi trebuie încercat înainte de a fi cumpărat. Poate înlocui cu brio o tabletă de 7 inch şi e mai uşor de ţinut în geantă/ghiozdan/poșetă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×