Sony Xperia L1: Design sidefat, perlat, ce... scârţâie

Autor:  | Publicat în:  Sony 684 ori
<b>Sony Xperia L1: Design sidefat, perlat, ce... scârţâie</b>Sony Xperia L1 se menţine în zona entry level prin design pentru început, bazându-se mult pe policarbonat. Din start observăm felul în care spatele sau prinde lumina şi deşi telefonul este alb, expus la lumina pare să devină violet/mov dacă îl mişcăm prec

Sony Xperia L1 se menţine în zona entry level prin design pentru început, bazându-se mult pe policarbonat. Din start observăm felul în care spatele său prinde lumina şi deşi telefonul este alb, expus la lumina pare să devină violet/mov dacă îl mişcăm precum abţibildurile 3D.

Este destul de greu pentru un device de 5.5 inch, având o greutate de 180 de grame. Din fericire ţinut în mână şi utilizat mai mult de 10 minute nu îşi arată greutatea. Măsoară 8.7 mm în grosime, deci e mai gros decât un Huawei Nova Plus de 7.3 mm sau un Moto M de 7.9 mm. Am remarcat şi că sus şi lateral se cam văd îmbinările porţiunilor din plastic într-un mod nu chiar sexy.

Slot-urile sunt acoperite cu un capac uşor de scos, deci nu ne complicăm cu tray-uri care ne dau dăuna la unghii. Cumva acest design mă duce cu gândul la un Lumia. Muchiile ecranului au o grosime rezonabilă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. E un telefon un pic cam lung pentru utilizarea uşoară cu o singură mână, dar m-am descurcat.

Butoanele oferă un feedback destul de bun, dar revenim la aspecte mai puţin plăcute precum faptul că telefonul scârţâie dacă îi apăsaţi ceva mai serios spatele. Remarc şi lipsa de rezistenţă la apă şi praf şi faptul că zona frontală e magnet de amprente. Rămânem cu marele plus că nu se simte ca o cărămidă de 180 de grame, cum zice hârtia.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×