Turul Magazinelor #221: Turul smartphone-urilor din China și Rusia cu procesor Snapdragon şi super preţuri

3.115 ori
<b>Turul Magazinelor #221: Turul smartphone-urilor din China și Rusia cu procesor Snapdragon şi super preţuri</b>Astăzi v-am pregătit un tur special al smartphone-urilor din China ce aduc la pachet soluții CPU marca Qualcomm. Pe listă avem totodată și un terminal dezvoltat de către rușii de la Yota și anume modelul YotaPhone 2 care în această perioadă costă doar

În Turul de azi revenim la subiectul nostru de specialitate, smartphone-urile. Ne axăm pe terminale cu preţ accesibil, oferite de retaileri din China şi având producător chinez (sau rus pentru unul din ele), dar unele care nu fac compromisuri la CPU, folosind un Qualcomm Snapdragon. Avem modele Xiaomi şi LeTV, YotaPhone şi chiar Lenovo ZUK. Toate acestea mai jos, la preţuri excelente.

1. Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Primul pe listă este un smartphone cu ecran de 5.5 inch şi procesor Snapdragon 650, care vine la super preţul de 195 dolari la GearBest.com. Camera de 16 megapixeli din spate ne intrigă, mai ales că Xiaomi a început să ofere camere de calitate pe telefoanele sale midrange şi high end. Ca să nu mai vorbim de bateria de 4000 mAh, care va asigura lejer 2 zile de funcţionare medie.

Corpul metalic este un plus şi avem şi 3 GB RAM şi camera selfie de 5 MP. Mi se pare un rival pentru Huawei Honor 8 Lite, la un preţ similar, dar cu procesor superior şi cu şanse de a avea o cameră puţin peste.

2. LeEco Le 2

LeEco Le 2

Analizând cu atenţie acest top, premiul de "bang for the buck" revine previzibil acestui model LeEco. El se găseşte la Gearbest.com la o sumă excelentă, cam cât 2 nopţi de cazare la Mamaia. Oferă un corp metalic, o cameră de 16 megapixeli în spate şi frontală de 8 MP. Procesorul său Snapdragon 652 e unul midrange, dar poate performa la nivelul chipset-urilor flagship last gen, ca Snapdragon 801 şi poate chiar Snapdragon 810.

Cei care îşi fac griji legat de calitatea acestui produs trebuie să reţină că LeEco vinde în pierdere pentru că vrea să îşi promoveze soluţiile şi serviciile. Deci nu se uită la preţ şi oferă componente bune fără prejudecăţi.

3. Lenovo ZUK Z2

Lenovo ZUK Z2

Acesta este un veritabil clasic, pentru că Lenovo a închis secţiunea ZUK de curând. Deci devine brusc un produs rar şi greu de găsit acest model Zuk Z2. Echivalentul său ar fi teoretic un Galaxy S7 sau HTC 10, dacă ne uităm la specs, doar că ZUK Z2 costă pe jumătate. Vine cu procesor de flagship de an 2016, adică Snapdragon 820, 4 GB RAM şi 64 GB stocare, ceva ce nici în 2017 nu e încă varianta minimă de stocare pe flagshipuri.

Avem o cameră de 13 MP în spate şi frontală de 8 MP, iar bateria de 3500 mAh e peste medie pentru un un model cu ecran de 5 inch. TomTop.com îl vinde la suma de 239 dolari.

4. YotaPhone 2

YotaPhone 2

Din Mama Rusie vine un telefon interesant, care a setat ceva trenduri, de vreme ce şi Meizu pregătit un flagship cu ecran E Ink în spate. E vorba despre YotaPhone 2, care deşi nu mai este la prima tinereţe vă va face posesorul celui mai interesant smartphone atunci când sunteţi la masă cu prietenii şi puneţi cu toţii telefoanele pe masă. Are pe lângă ecranul principal AMOLED un ecran E Ink în spate, care consumă foarte, foarte puţin.

Este Always On de altfel şi afişează informaţii utile. TomTop.com îl vine la suma de doar 118 dolari şi procesorul Snapdragon 800 şi Android 4.4 pot suna depăşite, dar cu un mic update de software, lucrurile încep să fie mai bune. Măcar aveţi garanţia unei utilizări îndelungate.

5. Xiaomi Mi Note 2

Xiaomi Mi Note 2

Cel mai puternic telefon din acest top este Xiaomi Mi Note 2, care întâmplător are şi cel mai mare ecran. Îl găsiţi la GeekBuying la preţul de 375 dolari, cu spate şi față din sticlă, procesor Snapdragon 821 şi 4 GB RAM, plus cameră de 23 MP. Gurile rele zic că a împrumutat ecranul de la Galaxy Note 7 şi camera de la un Xperia X Performance.

Are o baterie generoasă de 4000 mAh, care se şi încarcă foarte rapid (9V/2A). Se poate bate cu ORICE flagship de anul trecut şi cu câteva din acest an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×