UMIDIGI C Note 2: Cameră cu ceva blur şi nuanţe albăstrii

1.044 ori
<b>UMIDIGI C Note 2: Cameră cu ceva blur şi nuanţe albăstrii</b>UMIDIGI C Note 2 are pachetul clasic de camere, cu un senzor de 13 MP în spate şi unul de 5 MP în faţă. Măcar avem detalii despre aceste camere, aşa că ştim că în spate se afla un senzor Samsung S5K3L8, cu tehnologie CCD, deschidere F/2.2, PDAF..

UMIDIGI C Note 2 are pachetul clasic de camere, cu un senzor de 13 MP în spate şi unul de 5 MP în faţă. Măcar avem detalii despre aceste camere, aşa că ştim că în spate se află un senzor Samsung S5K3L8, cu tehnologie CCD, deschidere F/2.2, PDAF, focalizare automată în doar 0.3 secunde.

Camera selfie de 5 MP are deschidere F/2.2. Interfaţa camerei e dubioasă din secunda 1, fiind foarte întunecată, iar totul se mişcă lent. Fie că e vorba despre alternarea între opţiuni sau realizarea de capturi foto, totul e ca melcul aici. Măcar zoomul e acceptabil ca viteza. Opţiunile camerei includ Watermark, Time Lapse, Beauty Video, Effects, HDR, Face Cute, Stickers, Face Recognition şi Anti Flicker.

Trecem şi la galerie şi ştiu că am întârziat cu secțiunea camera, dar a venit rândul acestui telefon mai târziu pentru că nu era chiar prioritar şi nu a fost chiar o plăcere să îl testăm. Ca atare fotografiile realizate cu camera provin tocmai din luna septembrie, realizate într-o zi foarte însorită. Am prins o zi a iniţiativei "La Pas pe Calea Victoriei", o plimbare cu oameni îmbrăcaţi vintage prin decoruri ce par scoase din alte vremuri.

Din păcate camera acestui telefon nu evocă în toată splendoarea această plimbare. Avem nuanţe de albastru sau gri care ne strică vibe-ul. Unele fotografii au fost cam arse, dar în general culorile au fost OK calibrate. Claritatea a fost acceptabilă, iar detaliile nu au fost rele (pentru 13 MP). HDR se ocupă doar cu iluminarea cadrelor, nu ştie să umble calumea la contrast.

Am apreciat prim planurile realizate de UMIDIGI C Note 2, mai ales acele statui şi una-două fotografii cu flori. Selfie-urile au fost cele mai dezamăgitoare, pentru că arată de-a dreptul fantomatic şi sunt mult prea neclare, chiar şi pentru 2014 aş zice. Lucrurile nu sunt deloc constante şi fix când găseşti o fotografie care îţi place realizată cu acest handset, dai peste alte 10 neplăcute.

10-15% din cadre sunt supraexpuse, dar cumva zoomul a fost OK şi detaliile sunt rezonabile. La interior dynamic range-ul e slab şi apar halouri în jurul imaginilor, arse. Performanţa camerei pe timp de zi este modestă per total, la egalitate cu telefoanele fără pretenţii din China, brandurile mai mici. Aş zice un Elephone, Leagoo, Bluboo poate, dar nu Vernee, care stă mai bine totuşi. Selfie-urile rămân totuşi foarte slabe.

Culmea e ca la captura foto low light lucrurile nu sunt chiar rele. Blitzul îşi face treaba bine, culorile arată realist, până şi iluminarea e solidă. Textura obiectelor şi monumentelor a ieşit OK, dar am avut şi ceva nuanţe gălbui sau roz. Halourile luminilor stradale sunt cam mari, dar măcar acele flori capturate au fost OK.

Să nu înţelegeţi prea multe lucruri din aceste considerente, petru că fotografierea e tot slabă când se trage linie. Suntem sub Vernee Thor şi Huawei P9 Lite, poate în zona unui ZTE Nubia midrange şi egal cu Elephone. Cu toate acestea am fost surprins de captura nocturnă, după dezamăgirile pe timp de zi. Cine are pretenţii la prim planuri de Facebook o să fie mulţumit.

În ce priveşte captura video, e vorba despre filmare în Full HD, format MP4 la doar 5 Mbps. Dacă 20 Mbps sau 13 Mbps sunt ceva comun, 5 Mbps pare un compromis şi sacrificiu. Luminozitatea este OK, nici culorile nu arată rău, dar la detalii nu sta prea bine telefonul, mai ales dacă începi să dai zoom. Schimbarea de expunere se face sacadat.

Am apreciat microfonul şi captura acustică, iar revenind la filmare, am avut şi zone arse de soare, stabilizare slabă şi acea nuanţă albastră de la fotografii ne-a bântuit şi aici. Măcar culoarea verde a fost capturată cu brio, fără calibraje aiurea. E bine si ca nu avem abuz de refocalizare, cum am văzut la Xiaomi Mi A1 des. Micile detalii nu se văd prea bine, deci rămânem doar cu culorile şi microfonul cel capabil.

Sincer am văzut filmări mai rele de atât şi dacă nu erau expunerea şi nuanţa ciudată, chiar primea o bilă albă acest model. În mare e tot OK, peste vreun Leagoo sau Elephone, chiar şi un HTC Desire 10 Lifestyle. La captura video nocturnă totul e atât de întunecat ca e aproape enervant. Este cea mai întunecată filmare nocturnă văzută de mine vreodată

E practic un episod din "Pitch Black", cu câteva lumini zărite, imagine tremurată şi vă sugerez să nu filmaţi vreodată noaptea cu acest telefon.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×