Vivo NEX Dual Display: OS, UI, aplicaţii cu FuntouchOS, Android Pie şi ecranele puse la treabă

608 ori
<b>Vivo NEX Dual Display: OS, UI, aplicaţii cu FuntouchOS, Android Pie şi ecranele puse la treabă</b>Vivo NEX Dual Display nu e doar primul nostru contact cu un telefon Vivo, ci şi cu interfaţa FuntouchOS. Este aplicată peste Android Pie şi e clar inspirată de iOS. Trecerea între două ecrane se face prin apăsarea butonului dedicat lateral, sau printr-un

Vivo NEX Dual Display nu e doar primul nostru contact cu un telefon Vivo, ci şi cu interfaţa FuntouchOS. Este aplicată peste Android Pie şi e clar inspirată de iOS. Trecerea între două ecrane se face prin apăsarea butonului dedicat lateral, sau printr-un gest swipe cu 3 degete pe ecran.

Video-review Vivo NEX Dual Display, secțiunea OS & UI & APPS

Interfaţa îmi aminteşte nu doar de iOS, ci şi puţin de Visual UI de la Allview. Simt lipsa lui Quick Settings activat cu un swipe în jos. Îl găsim acum jos, că la iOS, într-un fel de Control Center. Acolo sunt toggle-uri de conectivitate, bară de volum şi bara de luminozitate. Partea bună e ca măcar primim suita Play, Google Play Services şi toate cele aferente.

Vivo plusează cu asistentul virtual Jovi, care e mai degrabă gândit pentru Asia decât Europa. Avem şi Smart Scenes, cu ajutorul cărora automatizam din task-urile telefonului, în funcţie de oră şi dacă ne aflăm acasă, la birou, la film şi altele. Homescreen-ul din stânga este un soi de agregator de informaţii utile.

Interfaţa FunTouch se poate personaliza la nivel de iconuri, teme, font, ferestre, fundaluri, foldere şi multe altele. Navigarea se poate face cu ajutorul celor 3 butoane virtuale, dar şi cu gesturi swipe. Multitasking-ul se face prin split screen şi o serie de ferestre şi putem folosi două conturi la reţelele de socializare în aceeaşi aplicaţie (App Clone)

Smart Mirroring este de asemenea disponibil, aşa că puteţi vedea pe un ecran mare conţinuturile de pe telefon. Revenind la cele două ecrane, ele au aceleaşi setări de luminozitate şi afişează aceeaşi interfaţă, nu una separată. Ar fi fost interesant să avem un spaţiu de lucru separat pe fiecare ecran sau un user diferit pe unul şi pe celălalt.

Să trecem la securitate. Avem cititor de amprente integrat în ecran, cel frontal evident, cu viteza celui de pe Huawei Mate 20 Pro, deci nici foarte rapid, dar nici foarte lent. Puteţi opta şi pentru deblocare facială, dar e ciudat, pentru că trebuie să întorci telefonul invers. Sunt şi multicele aplicaţii preinstalate, clasicul bloatware chinezesc.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×