Allview Soul X5 Style: OS, UI, aplicaţii deja clasice Allview, pe suprafață Visual UI 3.0

638 ori
<b>Allview Soul X5 Style: OS, UI, aplicaţii deja clasice Allview, pe suprafață Visual UI 3.0</b>Allview Soul X5 style s-a poziţionat ca un telefon de buget şi încă nu era în perioada când până şi modelele de câteva sute de lei soseau musai cu Android Pie. Ca atare ne mulţumim aici cu Android 8.1.0, cu Visual UI 3.0 aplicat peste.

Allview Soul X5 Style s-a poziţionat ca un telefon de buget şi încă nu era în perioada când până şi modelele de câteva sute de lei soseau musai cu Android Pie. Ca atare ne mulţumim aici cu Android 8.1.0, cu Visual UI 3.0 aplicat peste.

Avem şi AVI ca asistent inteligent, care ne poate spune cum e vremea, ce e la TV, ce sărbători religioase sunt şi are şi widget-uri pentru calcule matematice. Poate să deschidă melodii de pe YouTube, să seteze şi alarme şi memento-uri. În rest, experiența Android e fix cum am lăsat-o: multitasking pe bază de split screen şi carusel.

Video review Allview Soul X5 Style, secțiunea OS & UI & APPS

Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper şi putem aranja iconuri, să umblăm la widget-uri şi tranziţii. Există şi loop pentru homescreen şi opţiuni de layout şi Notification Dots. Cu un swipe în jos am şi ajuns la Quick Settings, care sunt minimaliste, aerisite şi au avantajul unui Screen Recorder pentru testeri de jocuri şi aplicaţii. Cu această funcţie putem înregistra ecranul în format video.

În zona de notificări găsim din când în când sugestii ale unui System Manager, care ştie când e momentul să curăţăm resursele sistemului. Intrăm acum în pâine, pâinea fiind Setările. Aici aflăm că telefonul oferă încărcare inversă/ Reverse Charge, alimentând şi alte dispozitive, dar are şi suport OTG. Mai aflăm şi că putem înlocui butoanele navigaţionale cu gesturi pe bază de swipe.

Galerie foto capturi de ecran Allview Soul X5 Style

Există şi funcţia App Multi Open (deschiderea de mai multe instante ale aceleiaşi aplicaţii), Do Not Disturb, un widget plutitor cu shortcut-uri şi gesturi care permit acces la anumite zone de interfaţă. Avem şi utilizare cu mănuşi. Pe partea de securitate avem de-a face cu cititorul de amprente, care e rapid, dar dar trebuie să pui TOT degetul pe el să te asiguri de autentificare. Există şi o funcţie de deblocare facială şi culmea e că e destul de rapidă.

Iată-ne ajunşi şi la aplicaţii, 37 la număr, nu chiar bloatware aş spune, dar cu 10 mai multe decât vedem în variantele aerisite. Cea mai utilă este un System Manager, care curăţă cache-ul, are şi App Manager, Eco Mode, Power Manager şi altele de gen. În rest avem instalate şi Duo, Notes, Snapseed şi Weather, dar şi pachetul clasic Google.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×