Huawei Mate 20 Lite: OS, UI, aplicaţii în mare neschimbate de la P20 Lite

2.304 ori
<b>Huawei Mate 20 Lite: OS, UI, aplicaţii în mare neschimbate de la P20 Lite</b>Pe parcursul unui an Huawei nu face modificări chintesenţiale de UI, preferând primăvara pentru a primeni Emotion UI. Ca atare Huawei Mate 20 Lite a debutat în toamna cu o interfaţă în mare similară cu ce am văzut la Huawei P20 Lite. Rulăm aici Android 8.

Pe parcursul unui an Huawei nu face modificări chintesenţiale de UI, preferând primăvara pentru a primeni Emotion UI. Ca atare Huawei Mate 20 Lite a debutat în toamna cu o interfaţă în mare similară cu ce am văzut la Huawei P20 Lite. Rulăm aici Android 8.1.0 cu EMUI 8.2.0 aplicat peste şi cu o experienţă tipică Oreo/Huawei.

Iconuri minimaliste şi abstracte sunt la posturi, colorate totuşi viu. Cu un swipe în sus pe lockscreen vedem vreo 8 shortcut-uri către funcţii vitale. Pentru multitasking avem parte de un carusel şi de split screen (având în vedere diagonală mare lucrăm nu doar cu jumătăţi de ecran, ci şi cu treimi), iar dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget-uri (tipice Huawei pe jumătate şi restul stock).

Interfata grafica Huawei Mate 20 Lite

Nu lipsesc opţiunile de layout şi aliniament de iconuri. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, totul tipic până aici. În Setări apar noutăţile, precum App Twin, care îţi permite să foloseşti aceeaşi aplicaţie cu două conturi diferite. Avem şi un Memory Cleaner la posturi, pentru a ne curăţa resursele. În secţiunea Security accesăm atât cititorul de amprente, cât şi deblocarea facială.

Cititorul de amprente se află în spate, e multifuncţional şi va permite şi să navigaţi prin galerie cu gesturi swipe pe el. Permite şi să mai răspundeţi la apeluri sau să faceţi poze prin apăsarea sa. Cât despre deblocare, ea se face instant. Deblocarea facială e totuşi mai lentă decât la un flagship, undeva pe la 1 secundă, sau o secundă şi jumătate.

Mai avem şi Private Space şi App Lock, utilizare cu o singură mână şi control prin gesturi (cele cu încheieturile degetelor sau cele făcute desenând simboluri şi litere pe ecran). Există şi control vocal, pe lângă gesturi. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 57 de nume, ceea ce e clar bloatware. Sunt multe aplicaţii aici, de la Booking.com la eBay şi de la vreo 5 jocuri la Netflix.

Sunt şi unele utile ca Phone Manager, Health, App Gallery, dar şi un Party Mode în care telefoanele înlănţuite creează o atmosferă de petrecere, redând aceeaşi melodie în surround. M-aş lipsi de 15 din aceste aplicaţii lejer. Apropo puteţi alege să folosiţi Androidul aici cu sau fără app drawer.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×