Xiaomi Redmi 5 Plus: OS, UI, aplicaţii cantonate la Nougat 7.1.2

1.862 ori
<b>Xiaomi Redmi 5 Plus: OS, UI, aplicaţii cantonate la Nougat 7.1.2</b>Chiar dacă Xiaomi Redmi 5 Plus are vechiuţul Android 7.1.2 la bord, măcar vine cu un custom UI aplicat peste, MIUI 9.5.3. Spun "măcar" pentru că vine cu o interfaţă simplă, abstractă, care mă duce cu gândul la iOS 7 şi abordarea skeumorphică cumva.

Chiar dacă Xiaomi Redmi 5 Plus are vechiuţul Android 7.1.2 la bord, măcar vine cu un custom UI aplicat peste, MIUI 9.5.3. Spun "măcar" pentru că vine cu o interfaţă simplă, pastel, care mă duce cu gândul la iOS 7 şi abordarea skeumorphică cumva. E ca şi cum Xiaomi a dus ideea lui iOS 7 mai departe.

Multitasking-ul se face ca pe vremuri, pe bază de Cards, pe care le închidem cu swipe în sus. Cards erau cool pe HTC şi Huawei acum vreo 4 ani şi debutau pe webOS pe vremuri. Avem şi split screen măcar. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget-uri (ultra minimaliste), tranziţii. Cel mai din stânga homescreen e dedicat unui soi de agregator, care include o aplicaţie de luat notiţe imediat din acel ecran, shortcut-uri şi calendar.

Interfata grafica Xiaomi Redmi 5 Plus

Trecem la porţiunea dropdown, care e minimalistă şi afişează Quick Settings şi notificări. Setările sunt următoarele în colimatorul nostru. Aici găsim scannerul de amprente, cu setup în 12 paşi şi cu posibilitatea de a confirma plăți cu scannerul de amprente (unde e cazul). Deblocarea pe baza acestui mecanism biometric e foarte rapidă şi precisă şi mărturisesc că mi-a depăşit aşteptările.

Prezentare video interfață MIUI 9.5.3

Setările includ şi Pocket Mode, Smart Cover Mode şi modificări la nivel de bara status şi de notificări. Avem şi ceva inedit aici, furat de la iPhone X. E vorba despre o serie de gesturi pe bază de swipe pentru a naviga în interfaţa. Avem swipe în sus cu rol de "Home" spre exemplu şi swipe până la jumătatea ecranului pentru multitasking. Există şi Second Space aici, un fel de Guest Mode şi Full Screen Mode, cu setări pentru aplicaţiile preinstalate, încât să umple tot ecranul.

Capturi de ecran Xiaomi Redmi 5 Plus

Avem şi utilizare cu o singură mână, Quick Ball (widget plutitor) şi aplicaţii duale, cu două instanţe ale aceleiaşi aplicaţii. Trecem la aplicaţii, unde nu avem app drawer şi am numărat 37 de aplicaţii preinstalate, adică destul de multe. Security e util, având un Cleaner şi funcţie Boost Speed. Aplicaţia mea preferată e cea de Screen Recording, care permite realizarea unor capturi de ecran video, până la 30 FPS şi 40 MBPS, cu captura şi de la microfon, deci puteţi înregistra sesiuni de gaming.

Lista se încheie cu WPS Office.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×