Google Pixel 2 XL: OS, UI, aplicaţii curate cu Google Assistant ca vedetă

1.496 ori
<b>Google Pixel 2 XL: OS, UI, aplicaţii curate cu Google Assistant ca vedetă</b>M-am bucurat că Google Pixel 2 XL a sosit relativ rapid la review şi test, pentru că eram curios să văd cum arată Oreo cel curat, pentru că Xperia XZ1 nu mă lămurise. După cum aveam să văd şi pe Huawei Mate 10 Pro, unele companii aplica atâta poleiala..

M-am bucurat că Google Pixel 2 XL a sosit relativ rapid la review şi test, pentru că eram curios să văd cum arată Oreo cel curat, pentru că Xperia XZ1 nu mă lămurise. După cum aveam să văd şi pe Huawei Mate 10 Pro, unele companii aplică atâta poleială peste OS că nu simţi nici o diferenţă faţă de Nougat.

Android 8.0 Oreo rulează in versiune stock aici şi a sărit rapid şi la Android 8.1. Remarcăm bara Google în zona inferioară, iconurile un pic mai viu colorate in UI, iar multitasking-ul e neschimbat, cu carusel şi split screen. Avem şi mod Picture in Picture, iar Setările au fost mai restrânse şi sunt acum "nested" (cuibărite), adică incluzând mai multe sub opţiuni. Nu prea am ce reproşa la această abordare.

Interfata grafica Google Pixel 2 XL

Widget-urile sunt stock, fără prea mari schimbări de la Nougat. Avem şi Notification Dots, putem ţine apăsat pe un icon pentru a afişa extra opţiuni şi funcţii, precum compunerea unui email şi altele de gen. Oreo mai vine cu snooze pentru notificări, categorii de notificări, iar în zona dropdown avem un nou design pentru bara de control muzical şi un shortcut Settings mutat (şi cam prea mic şi incomod plasat).

App drawer-ul e destul de curat, la un swipe distanță şi fără bloatware. Evident avem şi muchiile telefonului pe care le putem strânge pentru a declanşa Google Assistant şi parcă regret faptul că nu putem porni şi alte aplicaţii sau funcţii. Cu puţin noroc la viitoarele actualizări vedem şi noi funcţii asociate acelor muchii interactive. Google Assistant e mai deştept decât oricând, cu feedback rapid, învăţând constant de la utilizator şi integrand Google Lens.

Poate identifica obiecte, scris, branduri, monumente, dar mai dă şi chix uneori şi mi se pare mai puţin precis decât Bixby Vision. În ce priveşte scannerul de amprente, setup-ul se face rapid, iar autentificarea se face super rapid şi e şi foarte precisă.

Am beneficiat şi de funcţie Ambient Display, echivalentul lui Always On Display de la Samsung sau Glance cel celebru de pe vremuri de pe Lumia-uri. Revin puţin la apps, cu 23 de aplicaţii preinstalate, un număr minuscul faţă de cele 40-50 pe care le tot vedem pe terminale cu interfeţe modificate. Cel mai din stânga homescreen e dedicat feed-ului Google, cu ştiri, vreme, informaţii despre echipele de fotbal preferate sau ruta ideală spre muncă.

Evident Android 8.0 are şi avantajul lui Play Protect, noi emoji-uri incluse şi Project Treble, care promite actualizări mai rapide pe viitor. Eu tot zic că Android 8.0 Oreo e un update mic, incremental, cam ca de la Jelly Bean 4.1 la 4.2 mai mult decât un salt mare ca de la KitKat la Lollipop.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×