10 predicţii pentru 2017 în ceea ce priveşte telefoanele mobile

Autor:  | Publicat în:  Editorial  Opinii 5.326 ori
<b>10 predicţii pentru 2017 în ceea ce priveşte telefoanele mobile</b>10 predicţii pentru 2017 în ceea ce priveşte telefoanele mobile, sistemele de operare, dar și legat de evoluția brandurilor producătoare de telefoane mobile și tehnologiile adoptate.

Prin 2005 mi-am achiziţionat primul telefon cu conexiune la internet, un Nokia 6230i cu conexiune EDGE ce m-a costat cam 350 euro la vremea aceea, iar pentru funcţia mai mai devreme amintită am decartat nu mai puţin de 800 lei după un concediu în ţara lui Zorba și Onassis! Departe de mine însă gândul de a-mi părea rău pentru acea cheltuială, deoarece a fost un moment de revelaţie ce a dus la naşterea site-ului Mobilissimo.ro. Practic am intuit bine ce avea să urmeze: explozia tehnologică în domeniul telefoniei mobile.

Legat de intuiţie şi experienţa dobândită în aceşti ani, doresc azi să vă prezint 10 predicţii de-ale mele pentru anul 2017, un an important prin prisma împlinirii a 10 ani de la anunţarea primului iPhone, dar şi a revenirii brandului Nokia în prim-plan. Iată-le:

  1. Trendul de renunţare la orificiile de pe telefoane va continua, tot mai mulţi producători vor prezenta telefoane fără jack audio - doar cu conexiune bluetooth pentru căşti, ba chiar am putea asista la înlocuirea Lightning şi USB Type-C pe unele telefoane concep, cu conexiuni prin conectori magnetici sau, de ce nu, wireless.
  2. Funcţiile touch vor înlocui butoanele fizice de volum şi vom avea tot mai multe opţiuni asociate marginii telefoanelor, configurabile la rândul lor.
  3. Scannerul de amprente va fi integrat în ecranul telefonului, păstrându-şi funcţia de buton home, dar putând fi folosit şi ca touchpad pentru aplicarea unor gesturi.
  4. Apple va include Pencil în dotarea iPhone-ului aniversar, ce va fi prezentat într-un design total nou, probabil cu ecran curbat.
  5. Huawei va depăşi Apple în marketshare şi se va apropia foarte mult de Samsung.
  6. Microsoft va anunţa un nou sistem de operare bazat pe Linux, posibil Android, sau (de ce nu) o achiziţie. Va anunţa şi încetarea dezvoltării Windows Mobile şi axarea pe Windows, ce va rula şi pe mobile.
  7. Producătorii vor continua să pună accent pe camerele telefoanelor, mai ales în ceea ce priveşte funcţiile camerei duale, dar vom vedea şi progres în cazul bateriilor prin prisma unui consum mai mic, iar încărcarea bateriei va cobora probabil sub o oră. De asemenea tot mai muți producători vor ieși la interval cu soluții cu ecran curbat.
  8. Un accent foarte mare se va pune pe AI, adică inteligenta artificială şi vom vedea probabil o rebotezare a lui Google Assistant, care va primi şi el un nume, precum rivalii Siri şi Cortana. Samsung va preznta și el AI-ul propriu pe noua generație de telefoane Galaxy.
  9. Nokia va impresiona în 2017 şi va reuşi o revenire în forţă, intrând în primele 5 branduri în privinţa vânzărilor la nivel mondial.
  10. Google va oferi stocare nelimitată în cloud pentru Drive, Google Photos, pentru terminalele Android. 

Acestea fiind zise, urmează doar să aşteptăm confirmarea predicţiilor mele, dar până atunci, vă invit să veniţi şi voi cu teorii, preziceri, deoarece va fi foarte interesant ca peste un an să revenim aici şi să marcăm checked predicţiile devenite realitate!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×