Despre teoria conspiraţiei, cei mai mari conspiraţionişti, Pământul plat şi alte nebunii

2.848 ori
<b>Despre teoria conspiraţiei, cei mai mari conspiraţionişti, Pământul plat şi alte nebunii</b>Discutăm astăzi pe larg despre un subiect foarte interesant, cel al teoriei conspirației. Aflăm împreună care au fost cei mai mari conspiraționiști și descoperim care sunt top 20 cele mai inedite conspirații la nivel global, de la moartea

E un motiv foarte simplu pentru care fiinţelor umane tind să le placă prea mult conspiraţiile. Ni se pare mereu că viaţa noastră e banală, şi căutăm mereu alt vinovat pentru ce ni se întâmplă decât noi. Înainte când Internetul nu era aşa dezvoltat şi nu exista Fake News, ne uitam spre "nebunul satului", grupuri de discuţie la radio sau vreun analist trăznit de reptilieni. Am decis să ieşim puţin din sfera de confort şi să acoperim azi teoriile conspiraţiei şi cei mai mari conspiraţionişti.

Lorin Fortuna

O să încep pe plan local, pentru că aşa e mai simplu. Ştiţi probabil cu toţii despre legenda urbană legată de "ambulanţa morţii", care te ia noaptea de pe stradă şi te taie şi îţi scoate organele. Apoi avem "dacopatii", oamenii obsedaţi că dacii au fost cei mai tari, că aveau 3 metri înălţime, că Iisus s-a născut în Dacia şi că avem o piramidă energetică în Bucegi din care planeta îşi trage seva.

Apoi l-am avut până de curând pe Lorin Fortuna, cel mai halucinant om din România, care vorbea despre lupte ezoterice şi cum se duela cu serpilieni şi reptilieni din alte dimensiuni. Emisiunile sale de la Dan Diaconescu sunt LSD curat. Nici nu vreau să intru în conspiraţiile cu Elodia, pentru că deja devine penibilă treaba.

Motivul real pentru care am conceput acest articol a fost trecerea în nefiinţă a lui Art Bell pe 14 aprilie. Art Bell a fost un scriitor şi un om de radio din Statele Unite, ocupându-se timp de multe decenii timp de emisiunea Coast to Coast AM, axată pe paranormal. Bell devenea un operator radio-amator de la vârsta de 13 ani şi a trecut multe teste şi primit multe onoruri în domeniu.

Art Bell

Atunci când a fost în culmea gloriei sale, Bell era ascultat pe 500 de posturi radio în toate zonele din SUA. DJ-ul era foarte amabil cu cei care sunau în direct, incurajându-i să povestească despre experienţele lor cu răpiri de către extratereştri, cu cercuri în lanurile de grâu, experiențe în alte dimensiuni şi tot soiul de ciudățenii. Bell era o forţă de neoprit, preluând apeluri toată noaptea, un fel de Dan Diaconescu pe radio.

Studioul său se afla într-o zonă izolată din deşertul Nevada, ceea ce îi adăugă la aura de mister. Evident multe discuţii se învârteau inevitabil şi în jurul zonei Area 51, unde se tot semnalau întâlniri cu alieni de multe decenii. Experienţe din pragul morţii şi întâlniri cu fantome erau abordate.

Un moment critic a fost cel în care Bell a sugerat că faimoasa cometă Hale-Bopp avea în coada sa un OZN enorm. Ideea a fost atât de preluată şi răspândită încât membrii sectei Heaven's Gate s-au sinucis în masă în acel an fix din această cauză.

Alex Jones

Cel mai de succes conspiraţionist în acest moment este totuşi Alex Jones, prieten bun cu Trump şi sfătuitor al său. Omul e fascinant şi l-am urmărit cu mare atenţie până acum. E atât de fascinant încât a primit o emisiune întreagă (ultra critică) despre el la emisiunea lui John Oliver pe HBO şi un personaj care îl copiază în cadrul serialului "Homeland". 

Alex Jones le acoperă pe toate: de la masacre la şcoala din Sandy Hook, la Obama care e reptilian, până la implicarea Statelor Unite în atentatele de la 11 septembrie. Foarte des vorbeşte şi despre aselenizarea falsă din anii '60, cu Stanley Kubrick ca regizor şi acel steag care nu avea de ce să fluture.

Crede în New World Order şi în Pământul plat, este conservator şi are vederi de dreapta, dreapta alternativă chiar. Problema e că o dată la 2-3 teorii aberante încearcă să şi vândă produse în emisiunea sa, ceea ce pare puţin bizar, dacă vrei să fii luat în serios. Site-ul său Infowars.com este o cloacă de fake news, din care Trump citează ca din Biblie şi foarte rar ştirile de acolo se dovedesc reale.

Alex Jones

Unele dintre cele mai celebre scandaluri cu Alex Jones sunt cele legate de atacurile de la şcolile din Sandy Hook şi Stoneman, care ar fi fost organizate intenţionat de lobbyiştii contra armelor din State. Totul s-a dovedit fals evident. Probabil cea mai ciudată teorie a sa este cea Pizzagate, care implică marii actori de la Hollywood, pe Hilllary Clinton şi un cartel de oameni faimosi şi politicieni care vindeau copii traficanţilor şi pedofililor.

Cam cum încerca la un moment dat tabăra pro-Ponta să planteze acele poveşti că "Johannis a vândut copii" în campania electorală, dacă mai ţineţi minte. Problema cu Pizzagate e că a devenit virală pe Internet şi a avut milioane de oameni care au crezut-o şi unii au devastat pizzeria unde ar fi avut loc traficul de copii. O investigaţie amplă a autorităţilor şi a celor mai mari publicaţii din SUA a arătat că e totul o invenţie.

Societatea Pamantului Plat

Îl lăsăm pe Alex Jones şi trecem la Societatea Pământului Plat. Aceia sunt oamenii care cred că Pământul e plat, teorie care a început să capete tot mai mulţi fani în SUA în ultimii ani. Unul dintre cei mai vocali este Eric Dubay, care are multiple clipuri online în care încearcă să dovedească că tot ceea ce vedem de la NASA sunt imagini cu fisheye lens editate digital. TOT, adică absolut orice decolare, stream, fotografie… incredibil, știu.

Societatea Pamantului Plat

Flat Eartherii insistă că trăim pe o lume plată, care la capăt are un zid imens de gheaţă, ca în Game of Thrones. Cel mai des ei se leagă de experimentele cu lumina şi reflexiile ciudate la ridicarea navelor din atmosferă. Aşa numitul "holographic principle" ar susţine că de fapt tot universul e plat, nu doar Pământul. Aparent tot universul ar avea 2 dimensiuni şi restul sunt doar o iluzie.

Un alt mare susţinător Flat Earth este Eddie Bravo, podcaster şi maestru jujitsu, dar şi stand up comedian. Este adus des în emisiunea lui Joe Rogan, cel mai celebru podcaster din lume la ora actuală. Eddie spune totuşi teoriile sale mai degrabă în glumă, fie că e vorba despre Pizza Gate, aterizarea pe lună, atentatul de la World Trade Center, dar ia treaba cu Flat Earth în serios.

Şi acum câteva alte teorii ale conspiraţiei care au făcut istorie:

 1. OZN-ul prăbuşit la Roswell în 1947
 2. John F Kennedy a fost asasinat de CIA
 3. Illuminati controlează lumea şi mai ales actorii şi pe muzicieni
 4. Prinţesa Diana a fost asasinată
 5. Hitler, Elvis, Ceauşescu, mulţi alţii de gen şi-au înscenat moartea şi de fapt trăiesc pe o insulă liniştiţi
 6. Shakespeare era de fapt un alt autor sau mai mulţi, ca şi Alexandre Dumas de altfel
 7. Paul McCartney ar fi murit în 1966 într-un accident de maşină şi a fost înlocuit de o sosie
 8. Putin ar fi murit şi el de câteva ori şi are multiple clone
 9. Pearl Harbor a fost provocat intenţionat sau lăsat să se întâmple
 10. Apa de la robinet din SUA este plină de fluor şi alte substanţe de control al populatiei
 11. Chemtrails/contrails sunt împrăştiate de TOATE avioanele pentru a controla mintea populaţiei şi a o otrăvi
 12. Holocaustul nu a fost real
 13. Virusul HIV a fost creat în laborator
 14. Nu există încălzire globală
 15. Reptilienii conduc lumea
 16. Există baze ale oamenilor sau alienilor pe partea întunecată a Lunii
 17. Trăim într-o simulare (aici până şi Elon Musk susţine teoria)
 18. FDA ține ascuns leacul pentru cancer
 19. Naziştii din SS care au fugit din Germania la final de război s-au refugiat în America de Sud şi au creat comunităţi acolo, cu multe experimente genetice. Ce e drept in Argentina e un sat cu o comunitate uriașă de gemeni, unul dintre subiectele preferate de experimente ale naziștilor 
 20. Keanu Reeves e nemuritor şi a călătorit în timp

Aş putea înşira teorii de gen până mâine, unele ridicole, altele cu 0.1% sâmbure de adevăr. Personal cred în câteva dintre ele şi sunt sigur că şi voi o faceţi. Problema din ziua de azi e că între Fake News şi acel sistem AI care poate face orice apariţie TV să pună cuvinte în gura lui Obama, Trump sau Putin, nu mai ştii ce să crezi. Evident vă punem la dispoziţie secţiunea comentarii pentru a vă expune teoriile preferate şi eventual şi vreuna mare care nu a intrat în această listă.

Și la final să râdem cu Eddie Bravo:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×