Livrările de smartphone-uri din China scad cu 12%, dar Huawei rămâne lider de piaţă

1.518 ori
<b>Livrările de smartphone-uri din China scad cu 12%, dar Huawei rămâne lider de piaţă</b>Cu toate că livrările de smartphone-uri din China au scăzut cu 12% în cel de-al doilea trimestru din 2018, iată că cei de la Huawei reușesc să își păstreze poziția de lider pe această piață. Aflăm pe seama unor statistici faptul că Risin Sun Data

Risin Sun Data, o firmă de analytics din China a publicat un raport cu privire la piaţa smartphone chineză, care dezvăluie un picaj de livrări pe plan local. Cifrele se aplică pe primul semestru al acestui an şi indică o scădere cu 12% a livrărilor.

Livrari telefoane China

Numărul total de smartphone-uri livrate în regiune a scăzut semnificativ, dar Huawei rămâne lider de piaţă, cu o cotă de 29%. Bătălia în China e foarte acerbă, pentru că Huawei se duelează atât cu branduri locale de succes ca Oppo şi Vivo, cât şi cu Xiaomi şi cu branduri din afară, ca Apple sau Samsung. Oppo reuşise o bună perioadă de timp să fie peste Huawei chiar. De fapt şi acum dacă am luat separat brandurile Huawei şi Honor, Oppo ar fi lider de piaţă.

Dacă separăm Huawei de Honor, Oppo ar avea o cotă de 20.1%, iar Vivo ajunge la 16.9%, fiind pe locul 2. Huawei Honor are cota de 16.7% şi e pe 3, iar Xiaomi este sub podium, cu 15.1%. Huawei ar fi de abia pe locul 5, cu 12.7%. Noroc cu Honor, putem spune... Apple e pe locul 6, cu 8.9%. Raportul compilat de Rising Sun menţionează şi că peste 90% din toate vânzările de telefoane din China sunt de la companii din top 5.

Şi firma Canalys publicase un raport cu cifre similare, menţionând că piaţa de telefoane din China a picat cu 21% faţă de anul trecut în trimestrul întâi al acestui an. La nivel global lucrurile stau mai bine, cu Huawei depăşind Apple şi fiind pe locul doi după Samsung. Rocada s-ar putea face la loc după ce vin noile iPhone-uri la toamnă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×