Viitorul aparține consolelor Android și tabletelor de gaming! PlayStation și produsele Nintendo sunt depășite! (Editorial)

2.112 ori
<b>Viitorul aparține consolelor Android și tabletelor de gaming! PlayStation și produsele Nintendo sunt depășite! (Editorial)</b>Mă uitam săptămâna trecută cum Nintendo încerca să creeze o oarecare valva în jurul noului Nintendo Wii U, dar nici măcar blogurilor tech pare că nu le pasă de faptul că avem o nouă consola gata de lansare, una care implică și o tabletă....

Mă uitam săptămâna trecută cum Nintendo încerca să creeze o oarecare valva în jurul noului Nintendo Wii U, dar nici măcar blogurilor tech pare că nu le pasă de faptul că avem o nouă consola gata de lansare, una care implică și o tabletă. și asta în vreme ce PlayStation Vita și versiunile de Nintendo DS nu mai impresionează pe nimeni, având în vedere că se afla pe piața tablete quad core și terminale că Galaxy Note II, care oferă o experiență de gaming excelentă.

Am văzut chiar și un Nexus 7 atașat la un joystick de PlayStation 3 printr-un mecanism special și un Galaxy Note și Galaxy S III având aceeași soartă, deci gamerul fanatic nu are probleme în a-și crea propria consola. și mai e nevoie să vă zic că există o tabletă de gaming numită Wikipad, plus faimosul cub Android de gaming Ouya și mai vine și o tabletă de la Archos, tot pentru gameri? După ce m-am jucat pe un ASUS Transformer Pad 300 folosind joystick-ul de PS3 pot spune cu mâna pe inimă că în acest moment consolele nu mai sunt la modă.

Avem telefoane ca Sony Xperia S, care vine și cu HDMI și poate aduce gaming-ul pe ecranul mare fără probleme. în plus, Android are parte de numeroase emulatoare, care ne oferă jocuri de Gameboy, PlayStation 1, Nintendo 64 și multe altele. Fiind posesor de PlayStation Vita remarc cu tristețe lipsa de jocuri pentru această consola, lansată la noi în februarie în acest an. Consola are maxim 20 - 25 de jocuri disponibile, dintre care majoritatea nu sunt deloc atractive. în schimb, pe Google Play Store apar săptămânal zeci de oferte și titluri noi și originale și nu e de mirare că vânzările la Sony și Nintendo stau așa cum stau.

Nintendo 3DS și noua variantă a sa XL au avantajul prețului scăzut, al stylusului și al ecranului 3D, dar la noi în România nu prea am văzut pe nimeni să cumpere un DS. La o vizită a mea în Franța cu 4 ani în urmă am remarcat că doar fetele foloseau Nintendo DS și asta la metrou, în vreme ce călătoreau. Asta înseamnă că avem încă o consolă fără un public clar... Când te gândești ca un PlayStation Vita costa între 1100 și 1500 de lei și la același preț poți avea un Nexus 7 și jocuri că Dark Knight Rises, care arată mai bine decât orice e disponibil pe PS Vita acum, îți dai seama că Sony va îngropa divizia de console portabile în maxim 4 ani.

Următorul pas va fi unul simplu și va exact același pe care l-a făcut și Sega. Mai țineți minte consolele Sega? Ei bine compania care le producea a dat faliment și a decis să se ocupe doar de jocuri/software și mai există încă sub forma Sega of America. Probabil că și Sony și divizia PlayStation vor păți același lucru, licențiind jocurile și tehnologiile unor companii că HTC, Samsung, Acer, Huawei și alți parteneri Android. Despre iDevice-uri nici nu are rost să vorbim, deoarece iPhone-ul și iPad-ul sunt la rândul lor gaming device-uri excelente și au și parte de exclusivități și premiere, iar uneori devine enervant să aștepți o lună pe Android să apară un joc super hit nou, care e deja pe iOS de ceva vreme.

Avantajul cel mai mare îl are aici iPad 3, cu rezoluția sa uriașă care depășește și un HDTV și care face din tableta automat o consolă redutabilă. încă de când urmăresc eu site-urile de specialitate gamerii tânjesc după o consolă portabilă Xbox și asta pentru că Microsoft a reușit mereu să păstreze jocurile de Xbox doar pe platforma sa și nu a permis portarea lor sau relansarea lor că "oldies but goldies" pe alte sisteme. în clipa când Microsoft și Sony vor ceda și vor da liber la toate jocurile de PlayStation 2, PS2 și Xbox 1 pentru a fi portate pe Android, atunci vom fi siguri că industria consolelor portabile și a consolelor în general a murit.

și acum întrebarea evidentă: tu ți-ai cumpăra o consolă și dacă da, de ce? și asta mai ales dacă ești posesor de smartphone...

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×