Cum am devenit dependent de MIUI..

Autor:  | Publicat în:  Editorial 8.042 ori
<b>Cum am devenit dependent de MIUI..</b>Unul dintre primele criterii după care mă ghidam atunci c&acirc;nd vine vorba de achiziționarea unui device nou era suportul ROM-urilor custom precum CyanogenMOD. Practic, majoritatea device-urilor mele au ieșit din garanție &icirc;n prima...

Unul dintre primele criterii după care mă ghidam atunci când vine vorba de achiziționarea unui device nou era suportul ROM-urilor custom precum CyanogenMOD. Practic, majoritatea device-urilor mele au ieșit din garanție în prima săptămână de la achiziție. De câteva luni sunt posesorul unui Xiaomi Redmi Note 2 pe care încă rulează un ROM cu MIUI, interfața celor de la Xiaomi. Atunci când m-am hotărât să-mi cumpăr device-ul faptul că acesta avea câteva ROM-uri custom disponibile a contat semnificativ pentru mine, n-am folosit nici un ROM custom mai mult de câteva ore, MIUI dă dependență după ce te-ai obișnuit cu el.

În prima săptămână mi-am schimbat total opinia, asta după ani buni în care am preferat Android-ul stock cât mai apropiat de cel de pe device-urile Nexus. MIUI-ul nu are absolut nici o legătură cu Android-ul stock chiar dacă este bazat pe el. Nu doar lipsa sertarului de aplicații spune asta ci și fiecare element grafic din interfață. MIUI-ul a fost la baza multitudinii de device-uri (preponderent producători de origine chineză) care rulează sistemul de operare Android și n-au un sertar de aplicații precum celelalte ROM-uri.

Pentru că MIUI-ul a apărut “pe piață” înaintea device-urilor Xiaomi, cele din urmă apărând la 1 an distanță ca un suport hardware pentru MIUI, m-am gândit să prezint lucrurile care îmi plac la MIUI. Datorită naturii open-source a Android-ului dar și a comunității mari MIUI, acesta este disponibil oficial pe multe device-uri nu numai cele marca Xiaomi. Un lucru bun dacă vreți o experiență nouă pe device-ul vostru.

- Îmbină ce e mai bun din iOS și Android;

Îmi place interfața celor de la Apple, device-urile cu iOS sunt simplu de utilizat și au un design grafic care mă atrage. În ciuda design-ului interfeței, iOS-ul are niște limitări cu care eu ca utilizator avansat de Android nu pot trăi, pe device-ul principal cel puțin. Dacă vorbim de Android puterea de customizare domină. Nu o să găsești 2 device-uri cu același homescreen. Totuși, design-ul interețelor este unul fragmentat de multiplele viziuni ale producătorilor. Revenind la MIUI, acesta îmbină simplitatea din iOS cu puterea de adaptare a Android-ului pentru nevoile fiecăruia dintre noi. Avem la dispoziție sute de teme care schimbă total interfața cu utilizatorul.

Update-urile dese și comunitatea bine definită

- Update-urile dese și comunitatea bine definită;

ROM-urile de la Xiaomi se împart în China și Global. ROM-ul Global nu are limba română și nu este configurat pentru continentul nostru, Xiaomi nu au prezență oficială în Europa. Aici intervine comunitatea Europeană reunită pe site-ul Xiaomi.eu, ROM pe care îl folosesc și eu. Toate cele 3 ROM-uri se împart în 2 categorii: Stable și Developer. Cel stabil primește update la 1-2 luni și nu este ROOT-at. Varianta developer primește update săptămânal și conține cele mai noi funcții puse la dispoziție pentru a fi testate ca apoi să fie introduse în varianta Stable dacă totul funcționează bine. Varianta Developer vine cu ROOT preinstalat și management al permisiunilor direct din aplicația “Securitate” fără a mai fi nevoie de aplicatii precum “SuperSU”.

- Experiența de utilizare în general;

Este o interfață care nu este așa prietenoasă cu resursele device-urilor pe care rulează. Pe device-ul meu care are 2 GB de memorie RAM cu toate aplicațiile închise mai am cam 1 GB liber. Totuși, datorită optimizării resurselor n-am avut niciodată mai puțin de 300 de MB de RAM liberi. De lag nici nu poate fi vorba, poate doar în primele versiuni atunci când încă se mai lucrează la software dar cu fiecare update se observă îmbunătățiri pe toate planurile: autonomie, funcții noi, bug-uri rezolvate, etc

MIUI

Ajuns la a 7-a versiune, MIUI este cât se poate de matur și în ciuda faptului că se îndepărtează de viziunea Google asupra Android-ului, acesta ofera o experiență unică. Fiecare aplicație preinstalată a fost redesenată și gândită astfel încât să fie plăcuta ochiului dar și ușor de utilizat. Toate acestea împreună cu posibilitățile de customizare dar și optiunile de management al permisiunilor și a limitării datelor de fundal m-au făcut să nu renunț la MIUI. Ar mai fi fost multe de spus dar multe lucruri din MIUI le-am descoperit pe parcursul utilizării și dacă cineva dorește să incerce MIUI datorită acestui articol îi voi lăsa plăcerea de a descoperi singur lucruri noi.

Cum am devenit dependent de MIUI!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×