Două săptămâni cu Samsung Galaxy S4 (Editorial)

2.266 ori
<b>Două săptămâni cu Samsung Galaxy S4 (Editorial)</b>După cum bine vedeți pe YouTube, pe canalul Mobilissimo.ro, review-ul lui Samsung Galaxy S4 este gata și are aproape o oră în lungime. Am considerat că e nevoie de de un mic editorial în care să vă explic cum se comportă acest telefon în viața...

După cum bine vedeți pe YouTube, pe canalul Mobilissimo.ro, review-ul lui Samsung Galaxy S4 este gata și are aproape o oră în lungime. Am considerat că e nevoie de de un mic editorial în care să vă explic cum se comportă acest telefon în viața de zi cu zi, asta în afară mega recenziei text pe care o pregătim.

Am avut telefonul în teste 2 săptămâni de la evoMAG.ro și am primit și câteva sample-uri foto și video de la o persoană care deține telefonul. E vorba de concertul Michael Bolton, unde se remarcă S4 prin capacitatea sa de captură audio și captura video într-o sală de concerte cu iluminare de reflectoare.

Samsung Galaxy S4 are darul de a se face plăcut, asta pot spune cu siguranță după două săptămâni de utilizare. Chiar și cel mai aprig fan iPhone sau HTC va recunoaște că acest telefon începe să fie îndrăgit după câteva zile de utilizare. Englezul o zice cel mai bine cu expresia "it grows on you", deoarece cam așa putem defini S4.

Defectele sale sunt puține și le aflați la finalul recenziei Mobilissimo.ro. Câteva sunt corectabile, precum carcasa alunecoasă și glossy (se rezolvă cu un flip cover sau  o husă aderentă), dar suprasaturarea fotografiilor și unele aspecte ale display-ului (nivelul de unități Lux de aproape 2 ori mai mic decât la HTC One) sunt mici dezavantaje necorectabile.

Evident, nu spun că ecranul lui Galaxy S4 e inferior celui de pe HTC One, mai ales dacă vă plac culorile vii și negrul foarte adânc. Se remarcă o ușoară degradare a culorilor la înclinarea ecranului, dar unghiurile de vizualizare sunt bune. O notă personală și o mare bilă albă este aplicația S Health.

Mi se pare foarte bună ideea celor de la Samsung de a concentra toate datele despre sănătatea unei persoane într-un singur software. Dacă o persoană ar cumpăra un telefon pentru o singură aplicație, în cazul lui Galaxy S4 aceea ar fi S Health. Va mai pot da un exemplu: va exista un nou joc Halo disponibil doar pe Windows Phone și Windows 8. și acela ar fi un motiv să #switchtoLumia, ca să zic așa. Revenind la Samsung Galaxy S4 și S Health, aplicația e capabilă să monitorizeze starea sănătății utilizatorului, inclusiv glicemia, tensiunea, greutatea, comfortul termic și regimul de alimentație.

Adăugăm aici și numărul de pași făcuți zilnic și o listă cu activitățile sportive ale persoanei. Trebuie să recunosc că am folosit prea rar gesturile speciale ale lui S4 și toate funcțiile și senzorii săi. Pur și simplu nu a venit ocazia de a înclina capul pentru a face scroll, Smart Pause mai mult enervează decât ajuta (se vede și în review) și poate doar Smart Stay să fie util (deși dacă aveți setat timpul de standby mare la ecran, Smart Stay nu mai are rost).

Gesturile cu mâna deasupra telefonului par mai degrabă inutile și o povară în plus, de vreme ce mai toate acțiunile se fac mai rapid din touchscreen. Trebuie să spun și că diferențele dintre Galaxy S4 și S3 sunt mai mari decât par și pentru asta trebuie puse cele două telefoane unul lângă altul. Schimbările de design sunt subtile, dar Samsung a făcut modificările ideale pentru a ajunge la acest design.

Ei par a fi răspuns exact doleanțelor publicului de după lansarea lui S3. Am criticat marginile rotunjite? Iată-le drepte! Am criticat marginile mari ale ecranului? Iată-le mai mici! în rest, carcasa rămâne glossy și alunecoasă, deci nici o schimbare aici. Dacă am spus că gesturile și fluturările de mână deasupra ecranului sunt inutile pentru omul de rând, cam la fel sunt și artificiile de cameră.

Ce rost are Sound & Shot când poți filma? Ce rost are să filmezi slow motion dacă filmezi 360p sau 480p? Ce rost are o poză animată dacă e greu să obții un rezultat final viabil? înțeleg opțiuni că poze nocturne, opțiuni speciale pentru evenimente sportive și înțeleg și opțiunea de a șterge pe cineva din poză cu Eraser. Mi se pare inutilă și opțiunea care îți permite ție fotografului să apari în poză, cu acea mică stampila integrată pe ecran.

Cu bune și cu rele, Samsung Galaxy S4 este un super telefon și alegerea între acest model, HTC One sau iPhone 5S se va face în funcție de necesitățile fiecăruia. Unii doresc HTC Zoe, alții vor S Health, alții poate vor exclusivitățile iOS și se mulțumesc cu diagonală mică de pe iPhone. Cele două săptămâni cu S4 au fost excelente și nu pot să spun că mi-a lipsit ceva pe acest model. Nu pot decât să mă întreb cu ce ne va uimi Samsung la anul, pe Galaxy S5.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×