HTC First ar putea fi anulat, Facebook Home e un eșec total + câteva idei despre Google I/O (Editorial)

1.710 ori
<b>HTC First ar putea fi anulat, Facebook Home e un eșec total + câteva idei despre Google I/O (Editorial)</b>Atunci când lansezi un produs pe care toată lumea îl critică și riști să te faci de râs cu el, e mai bine să îl oprești înainte să ajungă pe piață. Se pare că asta ar urma să se întâmple cu HTC First, cel mai nou Facebook Phone,...

Atunci când lansezi un produs pe care toată lumea îl critică și riști să te faci de râs cu el, e mai bine să îl oprești înainte să ajungă pe piață. Se pare că asta ar urma să se întâmple cu HTC First, cel mai nou Facebook Phone, prezentat luna trecută. Operatorul american AT&T a confirmat deja că HTC First nu va mai fi vândut, iar terminalele rămase pe stoc vor fi returnate celor de la HTC.

în cazul în care nu vă explicați de ce se întâmpla acest lucru, e de ajuns să instalați Facebook Home pe terminalele voastre și veți vedea ce e în neregulă. In Play Store Facebook Home are deja o majoritate impresionantă de review-uri negative și multe rating-uri de una sau două steluțe. în aceste condiții, nu hardware-ul e problema la HTC First, ci software-ul și după o perioadă lungă de critici, echipa lui Zuckerberg mai primește o palmă.

în ultimul an aplicația Facebook pentru Android a avut parte de buguri și critici dure cam odată la două update-uri, iar chinul continua cu Facebook Home. Practic acest soft sta în calea unei utilizări normale a telefonului și e mai degrabă destinată maniacilor socializării via FB decât unei persoane care mai face și altceva cu smartphone-ul în afară de Facebook. Aflați că vânzările lui HTC First sunt chiar mai rele decât cele ale lui HTC ChaCha, telefon care personal mi-a plăcut în 2011, dar a dispărut rapid de pe radar și din câte am înțeles nu s-a vândut prea bine.

Google I/O 2013

și acum că am terminat cu experiența Facebook Home și HTC First, să ne ocupăm puțin de Google I/O. Cuvântul de ordine aici este "dezamăgire" și dacă WWDC și BUILD sunt la fel, puteți liniștiți să dați skip la livestream. în fine, așteptările erau mari cu privire la un nou Android și la o nouă tableta Nexus. Dacă ne așteptam să fim lipsiți de o lansare hardware, ei bine, lipsa unui nou release Android a fost o surpriză.

E posibil ca Google să procedeze ca Samsung: să își păstreze smartphone-urile și tabletele pentru lansare în afară evenimentelor și conferințelor. Uitați-vă cum au debutat Galaxy Mega, chiar și Galaxy Note 8.0, anunțat cu o zi înainte de MWC. Galaxy S4 a fost prezentat separat de orice eveniment, iar dacă îmi amintesc bine Galaxy S II Plus și Galaxy S III Mini nu au avut nici ele parte de evenimente.

Nu se mai pune atât de mare accent pe un keynote deosebit, mai ales dacă actualizarea va fi tot un Jelly Bean, Android 4.3 așa cum afirma speculațiile. Evident, asta nu înseamnă că Google nu a adus și câteva noutăți interesante, precum o nouă aplicație Maps, serviciu de gaming cu sincronizare cross platform, un Hangouts evoluat, un serviciu de streaming muzical și un Galaxy S4 cu Android stock preinstalat.

în plus, showul nu e gata încă, deoarece mâine e ultima zi și am putea măcar să aflăm indicii despre Android 4.3, dacă nu chiar despre Android 5.0. Trebuie să recunosc că am fi putut "citi" indicii cu privire la lipsa unui nou release, deoarece anul trecut înainte de I/O știam deja 70% din funcțiile lui Jelly Bean, iar în acest an au lipsit scăpările. Dacă este să fim cinici și reci am putea spune că în ultimele 2 luni au fost multe evenimente de lansare, dar puțina inovație.

Nokia a adus câteva Lumia-uri 920 upgradate și potcovite cu 2-3 funcții noi, un Asha interesant, Samsung a mai făcut câteva lansări, HTC și Facebook și-au pus piedică singure, iar Microsoft se pregătește să ne uimească prin intermediul unui nou Xbox. Vă spun de pe acum să nu vă așteptați la lansări hardware la BUILD și WWDC, deoarece Windows 8.1 și iOS 7 sunt cele mai probabil subiectele acestor conferințe... și atât, fără hardware. și pe final un mic pont pentru gameri: la WWDC vom vedea și un demo Modern Combat 5/Asphalt 8.

Cum vi se pare HTC First? Dar Facebook Home? Mai aveți așteptări de la I/O 2013? Vă aștept răspunsurile în secțiunea Comentarii!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×