HTC One - unicul super-smartphone lansat În prima parte a lui 2013

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.708 ori
<b>HTC One - unicul super-smartphone lansat În prima parte a lui 2013</b>Colegul meu Alex Stănescu a făcut o prezentare a impresiilor pe care GALAXY S4 i le-a format în două săptămâni de utilizare. Am zis că ar merge și un articol legat de HTC One, un smartphone pe care l-am testat în ultimele șapte zile prin...

Colegul meu Alex Stănescu a făcut o prezentare a impresiilor pe care GALAXY S4 i le-a format în două săptămâni de utilizare. Am zis că ar merge și un articol legat de HTC One, un smartphone pe care l-am testat în ultimele șapte zile prin amabilitatea HTC România.

HTC One este un telefon cu care m-am tot întâlnit în ultimele luni. Prima dată la MWC Barcelona 2013 și ați avut un hands-on cu telefonul, unul dintre primele materiale de gen din România. L-am văzut la lucru și la prezentarea oficială de prin martie 2013, la diverse evenimente Orange și Vodafone unde era expus și disponibil pentru testare, pentru a vă forma o impresie.

HTC este una dintre companiile ce sper să nu iasă din zona telecom. Asta pentru că ei au puterea să gândească diferit și trebuie să spun că au și unele scăpări. Aș zice că HTC la momentul actual duce lipsă de telefoane cu un preț rezonabil. Ei nu știu să facă smartphone-uri ieftine. Știți că 2013 este considerat anul smartphone-urilor low-cost. Nici GALAXY S4 nu se vinde după așteptările Samsung și ale partenerilor săi, deși vorbim de bugete de marketing de ordinul a miliarde de dolari.

Să trec la device-ul propriu-zis. Am primit un sample de la HTC România. Update-ul la Android 4.2.2 Jelly Bean l-am făcut abia în urmă cu câteva ore, deși de zile bune poate fi descărcat pe plan local. Sub peste 400 de MB ce aduc schimbări minore la nivel de interfață și experiență oferită.

Care ar fi punctele PRO pentru HTC One de îl fac a-l considera singurul super-smartphone din 2013?

1. O să fie un pic ciudat. Samsung GALAXY S4 nu este o revoluție în materie de design față de GALAXY S III. Merge pe plasticul utilizat anterior și nu oferă un feeling de premium. Din punctul ăsta de vedere, SGS 4 nu se ridică la nivelul lui HTC One, plus că are o sumă de bloatware care aduc un lag ușor perceptibil în anumite situații. Nu am nevoie de o căruță de servicii preinstalate, unele dintre ele cu utilitate zero pentru ceea ce vreau să fac pe smartphone. Prefer o oarecare libertate și sunt aplicații în Google Play, peste 700.000.

2. HTC One vine cu un design superb. Aș scrie superb cu litere de top, dar s-ar putea să fie prea agresiv pentru o parte dintre voi. Aluminiu finisat milimetric, nu dă impresia că s-ar zgâria așa ușor. Simți că este un telefon premium de la prima vedere. Sunt neprețuite reacțiile celor care-l văd pentru prima dată. Un wow făcut instantaneu și expresia păstrată de-a lungul a minute bune, minute în care întorc telefonul pe toate fețele și testează interfața, sistemul de operare, aplicații instalate.

3. Display de 4.7 inch cu rezoluție FHD / 1920x1080 pixeli, unul dintre cele mai bune ecrane din piață, luminozitate mare, unghi de vizualizare etc. Nu am ce să-i reproșez. Recunosc că și GALAXY S4 stă bine la ecran, dar parcă culorile sunt date ceva cam tare pe modul Vivid. Negrul este redat mai real pe S4 decât pe HTC One unde pare un pic mai spălăcit. Diferențele sunt la nivel de detaliu. Cert este că HTC One vine cu ecran frumos pus în carcasa, forma sa ajută la utilizarea cu o singură mână, iar clipurile la 1080p sunt afișate ceva mai natural pe HTC One.

HTC One

4. Sunet excepțional. Nu credeam că un smartphone din 2013 poate să impresioneze atât de puternic pe partea de sound. HTC BoomSound + Beats Audio = bass excelent și cum spunea un prieten, se aude mai bine decât boxele unor laptopuri de acum 2 - 3 ani de zile. Punctează atât la amplitudine cât și la calitate a sunetului, bass, efecte stereo etc. Este o adevărată plăcere să te joci pe HTC One prin prisma sunetului sau să asculți melodiile preferate, să faci un research prin YouTube ș.a.m.d.

5. Sense UI 5.0 + Android 4.2.2 Jelly Bean = experiență plăcută. S-ar putea ca unora să vă placă Android-ul nativ și pentru asta aveți HTC One Google Edition, Google Nexus 4, diverse custom ROM-uri sau launchere din Google Play. Totuși, Sense UI este una dintre puținele interfețe ce nu strică experiența Android și aș zice că o duce la un nivel superior.

Lipsește lag-ul / întârzierea din meniu. Nu ai parte de așa ceva pe HTC One. Toate aplicațiile din Google Play sunt rulate fără probleme. Nu aduce un bloatware excesiv precum concurentul direct, GALAXY S4.

6. Consolă de gaming ad-hoc. Suportă toate jocurile din Google Play, fără probleme. Se adaugă un display excelent, un pachet hardware de top cu Qualcomm Snapdragon 600 + 2 GB memorie RAM, sound fără concurență. Nu sunt un gamer înrăit, dar pe HTC One m-am trezit minute bune în fața unor jocuri precum Real Racing 3, Real Boxing, Virtua Tennis, Beach Buggy Blitz, Plant vs Zombiesc. Le am și pe smartphone-ul meu / Google Nexus 4, dar parcă nu au reușit a mă captiva așa tare. La HTC One aproape că savuram sunetul oferit, calitatea display-ului, carcasa din aluminiu, totul gândit pentru o experiență excelentă.

7. Ultrapixel - 4 Megapixeli și o tehnologie inovatoare. Impresionează prin opțiunile din interfața camerei foto, prin rezultatele obținute în captarea imaginilor și a clipurilor video. Sunt sute și mii de clipuri video făcute cu HTC One, fotografii care arată cât de bine se descurcă la acest capitol.

HTC One are și puncte slabe. Este utopic să crezi că s-a inventat smartphone-ul suprem. S-a relevat că este unul dintre telefoanele cel mai greu de reparat, autonomie care aș spune că-i mediocră cu sincronizările activate, internet via 3G sau Wi-Fi, redare video. La utilizare intensivă te lasă în câteva ore.

HTC One - unicul super-smartphone lansat În prima parte a lui 2013

Rămân la expresia din titlu. GALAXY S4 nu se ridică la nivelul lui HTC One, iar dacă GALAXY S III ar primi un update software cu funcțiile de pe S4 nu ați remarca mare diferență între cele două telefoane sud-coreene. Samsung a mers pe linia dată de Apple cu iPhone, evoluție și nu revoluție față de generația anterioară. HTC este cu sabia deasupra capului și a riscat la HTC One, a mers pe inovație în multe domenii. Sper ca și vânzările să fie pe măsura eforturilor lor și să-i aducă pe un trend ascendent. Merită din plin.

Prețul actualizat al lui HTC One, îl puteți afla de aici.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×