Jurnal de bord MWC 2015, ziua 4: Prima zi oficială de târg debutează cu lansări de noi produse și sesiuni hands-on

685 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2015, ziua 4: Prima zi oficială de târg debutează cu lansări de noi produse și sesiuni hands-on</b>Astăzi, 2 martie, a fost ziua &icirc;n care t&acirc;rgul spaniol Mobile World Congress și-a deschis porțile &icirc;ncă de la ora 7:30 pentru mulțimea de jurnaliști tech sosită din &icirc;ntreaga lume. Pentru a ajunge primul la centru de presă și...

Astăzi, 2 martie, a fost ziua în care târgul spaniol Mobile World Congress și-a deschis porțile încă de la ora 7:30 pentru mulțimea de jurnaliști tech sosită din întreaga lume. Pentru a ajunge primul la centru de presă și trimite materialele cu Samsung de seara trecută, a trebuit să plec încă de pe la 6:30, ceea ce înseamnă că am avut parte de puțin peste 4 ore de somn.

Încă din Placa Espanya, personalul MWC era poziționat strategic pentru a ne îndruma către trenul ce avea să ne ducă spre Europa Fira, stația din apropierea târgului Mobile World Congress. Ajuns la fața locului, am remarcat mulțimea de persoane ce se îndrepta către show, cât și grandoarea evenimentului la care particip în aceste zile.

Centrul de presa MWC

Așa cum am plănuit, am ajuns printre primii la centru de presă, și astfel imediat după încărcarea fișierelor am plecat spre evenimentul Microsoft, locație în care deja toate locurile din sală erau ocupate, oficialii companiei lăsându-ne pe dinafară. Același lucru l-am întâmpinat și la Sony, producător al cărui stand se afla la o aruncătură de băț.

HTC

Datorită acestei indiferențe din partea companiilor ma sus menționate, am pornit spre standul HTC pentru a vedea noul One, sau mai bine zis facelift-ul lui One M8. Și aici am avut de așteptat până la ora 9 când accesul era permis celor din presă. Puțin după ora 9 am intrat în standul HTC unde telefoanele expuse își așteptau primele handson-uri. De departe, personal consider acest model dezamăgirea târgului prin prisma design-ului ce putea fi cu mult mai bun.

HTC One M9

Același design de la modelul anterior îl face brusc pentru mine neatragător, în ciuda faptului că la interior beneficiem de cele mai noi componente, cum ar fi chip-ul octa-core Snapdragon 810 și camera foto de 20 megapixeli. Lăsându-l pe HTC One M9 deoparte, mi-am îndreptat atenția către alte standuri din împrejurimi, ca Acer, Jolla, LG și Asus.

Asus

La standul Asus am avut ocazia să îl întâlnesc și pe Ciprian, reprezentant din partea filialei române Asus la MWC. Împreună cu acesta am pus la cale un test de captură low-light dintre ZenFone 2 și LG-ul meu G3, test pe care modelul Asus l-a câștigat fără mare efort, dovedindu-și astfel capabilitățile. M-a impresionat camera lui ZenFone 2, și mai ales multitudinea de funcții software pusă la dispoziție în meniul de fotografiere.

Microsoft

Pe parcursul vizitei mele dintre aceste standuri a trebuit să mai fac opriri și pe la centrul de presă, loc care se umpluse în doar câteva ore. Restul zilei a continuat în același ton, făcând cunoștiință cu device-uri ca și Lumia 640, Lumia 640 XL, cât și cu ceasul inteligent LG Watch Urbane LTE ce rulează un OS bazat pe webOS.

Gionee Elife S7

De asemenea, l-am văzut și pe Gionee Elife S7, smartphone cu display Full HD de 5.2 inch și grosime de 5.5 mm. La standul Gionee am avut o discuție și cu un angajat chinez al companiei ce mi-a prezentat funcțiile telefonului, una dintre acestea fiind aceea prin care putem schimba variațiile de culoare ale temelor din OS printr-o captură foto și alegerea punctului preferat de culoare.

Ulterior, în jur de ora 18:00, m-am îndreptat spre ieșire, oră la care mai toată lumea părea că a decis să părăsească târgul. Ca și dimineață, am avut parte de personal MWC ce ne indica prin intermediul unor panouri, drumul către metrou. Ajuns în cameră, m-am dezechipat rapid și am început să scriu jurnalul pentru ziua cu numărul 4, jurnal ce iată îl termin acum la ora 23. Mâine mă așteaptă o nouă zi de târg, zi în care sper să mă descurc mai bine în ceea ce privește handson-urile și calitatea materialelor adunate. Ne auzim curând!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×