Jurnal de bord MWC 2015, ziua 5: Show-ul continuă cu lansări de noi produse, iar chinezii vin cu surprize

996 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2015, ziua 5: Show-ul continuă cu lansări de noi produse, iar chinezii vin cu surprize</b>Astăzi (n.n ieri), &icirc;n cea de-a 5-a zi petrecută &icirc;n Barcelona m-am trezit la 7:00 pentru a pleca spre locația Mobile World Congress 2015, locație ce vuia de lume &icirc;ncă de la primele ore. Aceeași situație am &icirc;nt&acirc;lnit-o...

Astăzi (n.n ieri), în cea de-a 5-a zi petrecută în Barcelona m-am trezit la 7:00 pentru a pleca spre locația Mobile World Congress 2015, locație ce vuia de lume încă de la primele ore. Aceeași situație am întâlnit-o și la metrou unde îmbulzeala era la ea acasă. M-am îndreptat din nou către centrul de presă pentru a-mi lăsa laptop-ul și ocupa un loc în sală.

Mai apoi, m-am îndreptat către standul Nokia pentru o sesiune hands-on cu tableta Nokia N1, model lansat momentan doar pe piața din China pentru un preț de doar 250$. Device-ul prezent la standul finlandezilor m-a impresionat plăcut prin calitatea construcției, componentele hardware, dar și prin feeling-ul lăsat de către carcasa uni-body din aluminiu ce este protejat împotriva amprentelor.

MWC 2015, ziua 5 - Nokia

Ulterior m-am îndreptat către standuri ca și Mozilla unde am dat de LG Fx0, un terminal cu carcasă transparentă ce rulează sistemul de operare Firefox OS. Acest device este inedit prin design-ul său ce ne permite să vedem cum arată componentele hardware integrate la pachet, cât și prin varianta software aleasă. Din păcate, FxO se comercializează doar în Japonia.

MWC 2015, ziua 5 - LG

Pe lângă Mozilla se afla și standul Ubuntu, companie ce avea expuse câteva modele Ubuntu OS printre care și Meizu MX4 în această variantă. Flagship-ul chinezilor este un telefon de top al cărui design nu este unul deloc rău, calitatea construcției cât și a materialelor fiind una premium. Cât despre Ubuntu Mobile, pot spune că este un OS cu un viitor destul de promițător, acesta fiind foarte ușor de utilizat prin prisma faptului că toate cele necesare sunt acolo unde trebuie doar printr-un gest de swipe.

MWC 2015, ziua 5 - Ubuntu

Continându-mi parcursul pe la standurile MWC, m-am oprit la HTC pentru a testa noul flagship al taiwanezilor în cadrul unor benchmark-uri. Surpriza a fost că telefonul m-a atenționat în momentul rulării AnTuTu cu privire la faptul că există riscul de oprire datorită supraîncălzii. Și într-adevăr temperatura ridicată a device-ului a oprit terminalul câteva minute mai târziu, carcasa metalică a acestuia devenind foarte încinsă.

MWC 2015, ziua 5 - HTC

Cu toate că HTC One M9 se afla la încărcat, comportamentul său nu mi s-a părut tocmai adecvat, fiind vorba despre un flagship. Mai apoi, am repetat aceleași teste benchmark și pe Samsung Galaxy S6 (aflat la încărcat), terminal ce a păstrat o temperatură constantă pe tot parcusul rulării testelor benchmark. Dacă aș putea da o valoare a gradului de încălzire, aș spune cam 55%, cu siguranță cu mult sub situația lui One M9. Aceste lucruri nu fac decât să confirme faptul că Snapdragon 810 este un chip ce are probleme la capitolul temperatură, problemă ce ne-ar putea da bătăi de cap.

MWC 2015, ziua 5 - Allview

Trecând peste această întâmplare, m-am îndreptat către standul Allview unde ni s-a pregătit o lansare la fața locului pentru modelul X2 Soul Pro, terminal cu display FHD de 5.2 inch, procesor octa-core, 2 GB RAM și carcasă unibody cu grosime de doar 5.5 mm. Mi-a plăcut în special funcția cameleon disponibilă în pachetul software Android 5.0 Lollipop ce schimbă tematica de culoare din cadrul meniurilor, funcție minoră cu efect destul de însemnat pentru cei interesați de personalizare.

Jurnal de bord MWC 2015, ziua 5: Show-ul continuă cu lansări de noi produse, iar chinezii vin cu surprize

După Allview, am trecut pe la standuri ca și Alcatel, Blackphone, respectiv Nurugo. Acesta din urmă este un producător chinez ce oferă carcase cu senzor de amprente pentru diferite telefoane Android. Conceptul la bază este destul de interesant, dar totuși pentru funcționarea sa trebuie să ne împăcăm cu ideea unui telefon greoi și gros datorită carcasei extra.

MWC 2015, ziua 5

Nu în ultimul rând am nimerit și la standul ONEm, companie ce oferă un serviciu de comunicare bazat pe internet. Deși nu am intrat în prea multe detalii cu reprezentații acestei companii, am primit un media-kit foarte interesant ce consta în câteva manuale și o cutiuță misterioasă de carton cu port USB în care se ascundea o prezentare video a serviciilor oferite pe un mic display. Aceasta este de departe cea mai inedită formă de publicitate pe care am văzut-o până acum, și nu ar fi rău deloc să o vedem aplicată și de către alți productori.

MWC Lamborghini

Mai apoi, în jurul orei 17:00 am părăsit locația MWC și m-am îndreptat către metroul ce avea să mă ducă în Placa Espanya. Chiar lângă un hotel din apropiere am remarcat un Lamborghini pe care doritorii îl pot conduce în jurul orașului pentru 99 euro, sumă destul de mică în raport cu prețul acestui bolid. Mâine voi călca din nou pe holurile MWC pentru a căuta device-uri și produse deosebite. Cam așa a fost a 2-a zi de târg aici în Barcelona!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×