Zvonuri și așteptări legate de iOS 7 și noile iDevice-uri (Editorial)

1.403 ori
<b>Zvonuri și așteptări legate de iOS 7 și noile iDevice-uri (Editorial)</b>în acest weekend intrăm în luna iunie, cea în care vom vedea atât noul iOS, cât și un update pentru Windows Phone 8 și Windows 8. Ne axăm totuși în acest editorial pe iOS 7 și pe viitoarele iDevice-uri, care probabil că vor fi lansate la...

în acest weekend intrăm în luna iunie, cea în care vom vedea atât noul iOS, cât și un update pentru Windows Phone 8 și Windows 8. Ne axăm totuși în acest editorial pe iOS 7 și pe viitoarele iDevice-uri, care probabil că vor fi lansate la toamnă. Evident că vă prezentăm aici în proporție de 99.99% zvonuri, deoarece nimeni nu poate trece de valul de secretomanie care înconjoară Apple.

Din câte știm, iOS 7 era în urmă cu dezvoltarea, astfel că a fost nevoie ca inginerii din spatele proiectului OS X 10.9 să fie "împrumutați" pentru a lucra la noul iOS. în iunie vom vedea doar prezentarea platformei mobile, iar debutul sau pe terminale va fi probabil în septembrie sau octombrie, exact ca precedentele release-uri. Mă aștept și că la WWDC 2013 să vedem un update pentru OS X, fie el și mic.

Jonathan Ive a fost implicat activ în dezvoltarea noului iOS, iar dacă numele nu va suna familiar, ei bine ar trebui deoarece avem de-a face cu designerul din spatele lui iPad și iPod, printre altele. Mai multe surse au vorbit despre un design "plat" și monocrom în ultima vreme și de o interfață bazată pe combinația alb/negru și cât mai puține culori, dacă se poate. O idee foarte bună pe care am auzit-o de mai multe ori presupune adaptarea iconurilor la contexte moderne.

Imaginați-vă un copil născut în anul 2000, care nu a văzut caiete cu pagini galbene sau calendare și agende cu spirale metalice. Ce relevanță au pentru el iconuri din iOS cu aceste simboluri? și calculatorul și aplicația asociată arata învechit și se cere o schimbare, după părerea mea. O schimbare pe care o pot garanta este una la nivel de lockscreen, care în loc de o imagine glossy și un ceas va avea un ecran complet negru și control prin gesturi.

și zona codului de securitate vă fi modificată și se zvonește că vom avea o interfață pe bază de taste negre cu texte alb. Mă aștept și la o evoluție a lui Siri și un salt uriaș în calitate al lui Apple Maps, asta dacă celor de la Apple le mai pasă de produsul lor și nu se mulțumesc din nou cu Google Maps. Aș considera binevenită și posibilitatea de a testa aplicații și jocuri înainte de a le cumpăra, pentru a putea primi banii înapoi în caz de probleme. Până și Windows Phone are această funcție, apreciată de toți utilizatorii.

Game Center are un look destul de învechit și o funcționare greoaie, deci se cere un update și la acest capitol. în privința hardware-ului, mă aștept ca la toamnă să vedem un iPhone 5S cu camera mai bună, poate de 10 sau 13 megapixeli, probabil cu senzor Sony și stabilizare optică, deoarece această funcție este promovată foarte mult în ultima vreme. Ecranul va avea probabil aceeași diagonală de 4 inch că la iPhone 5 și cu puțin noroc vom avea o baterie mai bună, sau poate un telefon mai subțire și mai ușor.

încep să cred cu tărie că nu va exista un iPad 5 în acest an, ci va fi anul celor două iPad Mini: unul ieftin și low end și unul de generație a doua, cu ecran Rețină și procesor mai puternic. S-a vorbit foarte mult și despre un iPhone low end cu preț accesibil, deci e posibil să vedem un telefon Apple de buget sosind la rândul său la toamnă, sau poate în preajma sărbătorilor de iarnă.

Recent Tim Cook a acordat un interviu în care nu părea încântat de ideea unui phablet cu stylus, deci nu vă așteptați prea curând de la Apple să lanseze un produs de acest gen. iPhone 6 va fi un terminal cu adevărat interesant, iar 2013 va fi un an de tranziție. Produsul hit al anului? iPad Mini 2 cu ecran Rețină... și poate iPhone-ul de buget, dacă e real. și revenind puțin la software, e posibil ca zonă de notificări din iOS 7 să aibă parte de widgeturi extinse și mai multe posibilități de interacțiune cu ele.

Ar fi interesant că Apple să se folosească de tehnologiile cumpărate, precum cea de autentificare pe bază de amprentă, care se zvonește că ar sosi pe iPad sau iPhone. Dacă lui iPhone îi iertăm un 5S cu aceeași marie și paralie, iOS 7 trebuie să inoveze și să o facă urgent, deoarece risca să rămână în urma concurenței. Voi ce așteptări aveți de la noul software și hardware de la Apple?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×