Google va lansa un serviciu de streaming de jocuri pe 19 martie la GDC; Va fi un soi de Netflix pentru jocuri

1.498 ori
<b>Google va lansa un serviciu de streaming de jocuri pe 19 martie la GDC; Va fi un soi de Netflix pentru jocuri</b>Google se chinuie de ceva vreme se intre pe piaţa jocurilor şi în afară de un proiect anulat de consolă, nu a mai mişcat nimic în această zonă. În ultima vreme s-a zvonit totuşi că ar pregăti un "Netflix al jocurilor", care primeşte

Google se chinuie de ceva vreme se intre pe piaţa jocurilor şi în afară de un proiect anulat de consolă, nu a mai mişcat nimic în această zonă. În ultima vreme s-a zvonit totuşi că ar pregăti un "Netflix al jocurilor", care primeşte azi dată de lansare.

Se pare că Google a anunţat o lansare pentru conferinţa de jocuri GDC 2019. A trimis invitaţii pentru data de 19 martie, fără a menţiona totuşi despre ce e vorba. Vestea vine după ce am aflat că şi Apple ar pregăti un serviciu propriu de streaming, întâi pentru filme, apoi şi pentru jocuri. Motivul pentru care Google vine la GDC este pentru a încheia parteneriate şi a îşi aduce serviciul pe cât mai multe terminale şi console, dar şi a atrage companiile producătoare de jocuri.

Rezultatul va fi un serviciu similar cu Netflix, dar cu jocuri şi este inspirat de ideea lui Project Stream. Jocurile sunt rulate din cloud şi transmise prin streaming direct pe PC, tabletă, telefon, televizoare. În aceste condiţii, o conexiune rapidă la Internet este vitală. Sony oferă ceva de gen prin intermediul lui PlayStation Now, având deja sute de jocuri clasice de Playstation disponibile.

Între timp, Verizon, Apple şi Amazon ar pregăti servicii similare. Şi Microsoft are ceva similar în plan. Rămâne de văzut cât va costa abonamentul Google pentru gaming şi ce jocuri primim.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×