Rayman Classic Review (HTC Desire 10 Lifestyle): clasicul din 1995 revine pe mobil, cu un control puţin frustrant, nostalgie gârlă (Video)

1.566 ori
<b>Rayman Classic Review (HTC Desire 10 Lifestyle): clasicul din 1995 revine pe mobil, cu un control puţin frustrant, nostalgie gârlă (Video)</b>Nu ştiu ce făceaţi voi prin 1996 sau 1997, dar eu mă jucam la greu primul joc Rayman. Personajul carismatic cu păr blond calca pe urmele lui Mega Man, Super Mario sau Bomberman, inaugurând o epocă de platformere cu grafică colorată şi atmosfera mult mai..

Nu ştiu ce făceaţi voi prin 1996 sau 1997, dar eu mă jucam la greu primul joc Rayman. Personajul carismatic cu păr blond călca pe urmele lui Mega Man, Super Mario sau Bomberman, inaugurând o epocă de platformere cu grafică colorată şi atmosferă mult mai zen şi lipsită de griji decât până atunci. Jocul debuta pe PlayStation 1 şi MS DOS, dar şi pe Sega şi Atari, iar acum a ajuns pe mobil. Noi l-am testat pe HTC Desire 10 Lifestyle.

Evident titlul vine de la Ubisoft şi este o portare fără prea mari modificări, grafica părând a fi rămas la fel. Vestea bună e că putem seta jocul pe Easy şi primim 99 de vieţi, ceea ce nu se întâmplă în 1996, când trebuia să muncim o grămadă pentru a strânge vieţi şi să ne agăţăm de ultima bulină de sub-vieți. Vedeţi voi, Rayman are 5 bule de sub-vieți care îi permit blondului să fie lovit de tot atâtea ori, dar viaţa principală se pierde după cele 5 bule sunt epuizate sau dacă vom cădea în apă sau în gol.

Review joc Rayman Classic, prezentat pe telefonul HTC Desire 10 Lifestyle

Sărim peste apă şi capcane şi avem în cale o grămadă de inamici enervanţi, de la un nene care trage cu ciocane la exploratori creepy şi greieri nervoşi. Spre deosebire de Mario, care le-ar fi sărit în cap, Rayman trage cu pumnul, ce zboară la o distanţă considerabilă. Ulterior deblochează şi alte puteri, precum cea de a folosi părul ca un elicopter şi a pluti deasupra nivelelor.

Ne putem şi agăţa de marginile platformelor şi să luăm powerup-uri, care cresc acoperirea şi puterea pumnului aruncat. Rayman se lasă în jos pentru a evita capcane, sare pe norişori şi plante care apoi cad rapid şi uneori găsim şi checkpoint-uri în nivelele mai lungi. Ajungem în 6 universuri, inclusiv unul muzical, cu un decor genial, reprezentat de note muzicale, instrumente şi altele.

Grafica 2D şi cele 65.000 de culori ne duc înapoi în timp şi atmosfera anilor 90 e aici în toată forţa sa. Nu e de mirare şi că jocul a luat premii pentru soundtrack-ul sau, surprinzător de complex şi orchestral pentru o acţiune relativ simplă. Din păcate controlul nu e chiar bine implementat, iar joystick-ul ce apare pe ecran îl face pe Ray să se mişte cam relativ si uneori exista si delay-uri, ceea ce e moarte curată pentru un platformer.

Atenţie căci Rayman Classic poate fi distractiv, dar şi frustrant, deci înarmaţi-vă cu răbdare. Am savurat acest titlu şi îi dăm notă de 8.7 din 10. Îl descărcaţi de aici pentru Android, sau de aici pentru iOS.

HTC Desire 10 Lifestyle, prețuri actualizate:

Review joc Rayman Classic, prezentat pe telefonul HTC Desire 10 Lifestyle

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×