ASUS Zenfone 6, un telefon sărit de pe fix!

3.873 ori
<b>ASUS Zenfone 6, un telefon sărit de pe fix!</b>De regulă sintagma „sarit de pe fix” este folosită în conotații negative și are alternative ca "dus cu pluta" sau "întreg la minte". Am ales acest titlu nu doar să atrag atenția, ci mai ales pentru că ASUS Zenfone 6 chiar merită atenția voastră

De regulă sintagma „sărit de pe fix” este folosită în conotații negative și are alternative ca "dus cu pluta" sau "întreg la minte". Am ales acest însă titlu nu doar să atrag atenția, ci mai ales pentru că ASUS Zenfone 6 chiar merită atenția voastră! De ce? Aflați în cele ce urmează.

Să încep în a vă prezenta ce înseamnă "fix" la momentul actual în cazul telefoanelor high-end:

 1. Combo procesor Snapdragon 855 + 6/8 GB RAM + 128/256 ROM
 2. Design unibody din sticlă și metal
 3. Ecran edge to edge cu decupaj breton, lacrimă sau bulină
 4. Cameră selfie în decupaj, slider sau cameră pop-up
 5. Camere spate standard, wide și telephoto
 6. Baterie de 4.000 mAh
 7. Preț între 700 si 1200 euro

Acum că am stabilit câteva repere, dar privind și feedback-ul legat de telefon în Grupul Mobilissimo de pe Facebook, la fel și de pe YouTube (1, 2) și site (de altfel pozitive într-o majoritate apreciabilă), hai să vedem și de ce consider ASUS Zenfone ca fiind un telefon sărit de pe fix.

 1. Ca putere se încadrează în categoria high-end, la un preț cu ~20% mai mic la lansare față de concurență
   
 2. Designul telefonului are personalitate și rămâne la dimensiuni confortabile, în ciuda tehnologiilor înglobate
   
 3. Telefonul vine cu un display fără decupaj, suprafața acestuia fiind neperturbată, oferind astfel o vedere ireproșabilă asupra conținutului
   
 4. Nu avem cameră selfie dedicată, putem beneficia în schimb de camera din spate cu toate avantajele pe care le aduce (ultra wide angle, touch to focus, etc.)
   
 5. Bifăm tot ce e mai important în cazul camerelor și avem promisiune și pentru zoom lossless 2X printr-un viitor update (la un preț cu ~20% mai mic față de concurență)
   
 6. Avem baterie cu 20 - 25% mAh mai generoasă față de flagship-urile actuale
   
 7. Prețul de la lansare este probabil cel mai scăzut pentru un flagship până în acest moment, cu valori cuprinse între 499 și 599 euro, adică ce încep de la 2.350 lei (OnePlus 7 Pro costă cu ~1.000 lei mai mult)

Okay, cam acestea sunt motivele pentru care consider Zenfone 6 un „telefon sărit de pe fix” și asta în sensul bun al cuvântului. Are și câteva minusuri, dar care pot fi considerate de unii chiar plusuri, cum ar fi cititorul de amprente dedicat (plasat în spate), display IPS LCD (fără griji de burn in), iar partea mobilă a camerei „flip” poate părea fragilă la prima vedere. În compensație avem însă în continuare jack audio și scăpăm de vechiul și ultra-greoiul ZenUI - ASUS venind cu o interfață nouă, foarte apropiată de cea stock Android.

Alex a făcut deja un hands-on la lansare și un unboxing azi noapte, iar acum e la un photo shooting în Valencia pentru a colecta mostre foto pentru review. Ce mi-a transmis și ce se vede din clipuri, e că această interfață zboară, funcționează lin, fix ca cea stock Android.

La mod personal sunt chiar surprins de curajul ASUS și de schimbarea evidentă în abordarea pieței cu acest telefon (anul trecut a pariat pe 3 modele din aceeași gamă) și trebuie să recunosc că sunt în asentimentul celor mulți care au primit la mod pozitiv noua apariție. În contrast doresc să arăt spre OnePlus, companie care a dezamăgit oarecum în acest an cu lansarea lui 7 Pro și aici mă refer evident la prețul telefonului, preț care a fost primit cu câteva huiduieli chiar în sala în care s-a ținut conferința anunțării acestuia (să nu mai vorbesc de criticile pe care le-a primit brandul în comentariile de pe internet, tot legat de costul acestuia).

Daca ASUS va fi în stare să gestioneze acest val de popularitate spontană la fel de bine cum a făcut-o OnePlus sau Xiaomi în trecut, s-ar putea să vedem o creștere de vânzări în cazul lor, sper doar să aducă telefonul mai rapid, deoarece lentoarea lansării comerciale a fost o problemă mereu în ograda acestora.

La 499 de euro cât costă acest telefon, consider că nu trebuie sărit din ecuație dacă vă gândiți la un upgrade, iar de pe aici (și nu numai) vă veți putea informa la mod foarte detaliat în vedera alegerii a fix ceea vă trebuie, fără să vă rupă buzunarul.

Revenim cu review cât de rapid putem, până atunci aveți video-unboxingul puțin mai jos.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×