Huawei are un plan de rezervă în cazul în care Trump îi interzice achiziția de tehnologii americane; Iată ce pregătește filiala HiSilicon

2.013 ori
<b>Huawei are un plan de rezervă în cazul în care Trump îi interzice achiziția de tehnologii americane; Iată ce pregătește filiala HiSilicon</b>După ce ieri Donald Trump declara "stare de urgență națională" cu privire la interzicerea definitvă a echipamentelor telecom, azi aflăm că Huawei era de mult pregătită pentru această eventualitate. Mai nou unitatea producătoare

După ce ieri Donald Trump declara "stare de urgență națională" cu privire la interzicerea definitvă a echipamentelor telecom, azi aflăm că Huawei era de mult pregătită pentru această eventualitate. Mai nou unitatea producătoare de componente/cipuri de la Huawei ne spune și ce plan B are.

Trump vrea neapărat să interzică produsele chinezești din zona telecom. Asta va afecta și parteneriatele între companii chinezești și americane, iar Huawei ar putea pierde contracte și acces la brevete licențiate contra cost și tehnologii. Președintele HiSilicon a trimis un memo spre angajați, în care explică planul B.

E vorba despre pregătirea pentru un scenariu "apocaliptic" în care SUA ar tăia accesul la cipuri și tehnologie avansată. HiSilicon are un plan backup, care implică faptul că Huawei a tot strâns componente critice americane pe parcursul ultimului an, pentru a avea rezerve. Nu poți produce componente în vid și trebuie să te asiguri că ai compatibilitatea și tehnologiile aferente.

SUA a creat o lista neagră, care presupune că Huawei și afiliații săi trebuie să obțină aprobarea de la Guvernul SUA pentru a cumpăra de la companii americane. Un răspuns negativ poate anula brusc un proiect de miliarde de dolari Memo-ul HiSilicon compară acest proces cu marșul de 10.000 de kilometri al comuniștilor chinezi din anii 1930.

ZTE a fost deja pe lista neagră în 2016, dar a avut sancțiunea ridicată, după ce a fost de acord să coopereze cu autoritățile din SUA.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×