Cugetare: Ce-ar fi dacă Surface Phone ar veni cu Android 7.0 Nougat?

2.647 ori
<b>Cugetare: Ce-ar fi dacă Surface Phone ar veni cu Android 7.0 Nougat?</b>Cred că nu e un secret sau o noutate ca Windows Mobile e tras pe linie moartă! Terminale noi se lansează rar spre deloc, iar brandul Lumia şi-a spus deja ultimul cuvânt (nu va exista un membru nou în această familie). În cazul Windows Mobile se apropie..

Cred că nu e un secret sau o noutate că Windows Mobile e tras pe linie moartă! Terminale noi se lansează rar spre deloc, iar brandul Lumia şi-a spus deja ultimul cuvânt (nu va exista un membru nou în această familie). În cazul Windows Mobile se apropie un an de când a fost lansat în versiunea "finală" RTM şi ştim că a stat în beta aproape un an înainte de asta! Practic avem un W10M de aproape 2 ani şi cele mai relevante noutăţi ce le auzim despre acest sistem de operare sunt noile Build-uri cu liste de "ce s-a rezolvat" şi "ce s-a stricat" în OS cu această ocazie. Nu există o viziune, nu există consistență, totul pare haotic şi lipsit de esenţă. Până şi cei mai fanatici Windows Insideri de la noi (şi aiurea) încep să ciupească corzile nemulţumirii şi se afişează ba cu telefoane Android, ba cu iDevice-uri, parcă o fac în ciudă faţă de Windows, din frustrarea pe care le-o dă lipsa de perspectivă față de acest OS mobil. 

Am avut recent două telefoane Windows Mobile în teste, Lumia 950 XL şi Acer Liquid Jade Primo. Impresia? Pom de Crăciun a ajuns acest OS care era apreciat în deosebi pentru simplitatea sa şi rapiditatea cu care rula chiar şi în cazul hardware-ului mai non-performant. Acum avem lag cu Snapdragon 810 şi 3GB RAM. O spun sincer că nu am avut nici cea mai mică plăcere de a folosi aceste telefoane şi le-am utilizat doar cât a fost necesar să le realizăm testele pentru recenzie!

În acest context vă întreb eu pe voi: ce rost ar avea lansarea unui Surface Phone cu Windows 10 Mobile la bord?

În opinia mea ar fi cântecul de lebădă al acestui OS şi o ocazie ratată de Microsoft, adică o prostie! Nu că ar fi prima.. (să ne amintim de Zune și de Microsoft Kin One şi Kin Two)! Faza e ca Microsoft au nevoie de un sistem de operare mobil pentru a nu dispărea total de pe piaţa telefoanelor mobile, iar dacă pe W10M nu se pot baza, soluţia e una singură: Android!

Vă daţi seama ce senzaţie ar face un telefon Microsoft high-end cu Android la bord? Evident cu un design ce să rupă ca aspect şi hardware de ultimă oră! Pff..

Că e sau nu plauzibilă o asemenea abordare nu ştiu, ceea ce ştiu e că Microsoft are 72 de aplicaţii în Google Play Store: de la tastatură, la lansator de aplicaţii, de la translator, la client de mail, de la aplicații pentru productivitate, la soluţie de cloud şi voice call și nu trebuie să uităm nici de parteneriatul cu Cyanogen! Practic doar telefonul îi lipseşte!

Deci! Ce-ar fi dacă Surface Phone ar veni cu Android 7.0 Nougat?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×