Cugetare: Motivele pentru care Samsung perseverează În a lansa dispozitive cu sistem de operare Tizen OS

1.410 ori
<b>Cugetare: Motivele pentru care Samsung perseverează În a lansa dispozitive cu sistem de operare Tizen OS</b>Dacă nu sunteți familiari cu istoricul acestui sistem de operare, aflați că acesta își trage rădăcinile din defunctul MeeGo, care la rânu-i are &rdquo;strămoși&rdquo; ca Moblin-ul celor de la Intel și Maemo-ul celor de la Nokia. Odată cu...

Dacă nu sunteți familiari cu istoricul acestui sistem de operare, aflați că acesta își trage rădăcinile din defunctul MeeGo, care la rânu-i are ”strămoși” ca Moblin-ul celor de la Intel și Maemo-ul celor de la Nokia. Odată cu venirea lui Stephen Elop în fruntea Nokia, finlandezii au renunțat la colaborarea cu Intel în ceea ce privește această platformă, adoptând Windows Phone, moment în care cei de la Samsung și Intel au anunțat continuarea dezvoltării sistemului de operare sub numele de Tizen. Se întâmpla în 2011. Au trecut deci 4 ani până să vedem primul telefon cu sistem de operare Tize OS lansat oficial, cu toate că exemplare cu acest sistem de operare ne-au fost dezvăluite încă de acum 2 ani la diferite târguri internaționale. De ce Tizen OS? Iată motivele pentru care Samsung e înreptățită să dorească impunerea platformei proprii, în dauna Android sau Windows Phone:

  1. Dependența de Android sau alt sistem de operare îi îngrădesc posibilitățile de personalizare a interfeței și a funcționalităților
  2. Costurile legate de licențe sunt considerabile dacă avem în vedere volumul de vânzări în cazul telefoanelo (vezi datoria către Microsoft)
  3. Având în vedere faptul că Smart TV-urile Samsung vin toate cu Tizen OS din acest an, plus purtabilele ceasuri smart și trackere fitness, e nomal să se dorească compatibilizarea maximă prin adoptarea acestui sistem de operare și pe telefoane.
  4. Cel mai important motiv însă pentru care coreenii de la Samsung doresc impunerea acestui OS, este faptul că de pe urma Android, respectiv Windows Phone, veniturile post-vânzare, sunt ca și inexistente.

Legat de ultima idee, mă refer evident la veniturile ce vin din comerțul cu aplicații, care în cazul sistemului de operare Tizen ar putea aduce profit post-vânzare companiei, un scop pe care Samsung l-a țintit în trecut și cu Bada OS, care însă nu a avut succesul scontat. Rămâne de vazut dacă Tizen aduce acel plus necesar pentru care - împreună cu faima Samsung - utilizatorii de Android, iOS sau Windows ar renunța la sistemul de operare cu care s-au obișuit!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×