MWC 2010: Nokia si Intel prezinta platforma MeeGo, dezvoltata in colaborare (Video)

Autor:  | Publicat în:  Software 1.367 ori
<b>MWC 2010: Nokia si Intel prezinta platforma MeeGo, dezvoltata in colaborare (Video)</b>Dupa cum aflam cu cateva luni in urma, Nokia si Intel au cooperat in dezvoltarea unei noi platforme software, rezultatele facandu-se vazute ieri, atunci cand reprezentantii celor 2 companii au prezentat MeeGo. Aceasta este o noua platforma software open...

Dupa cum aflam cu cateva luni in urma, Nokia si Intel au cooperat in dezvoltarea unei noi platforme software, rezultatele facandu-se vazute ieri, atunci cand reprezentantii celor 2 companii au prezentat MeeGo. Aceasta este o noua platforma software open source, bazata pe Linux si care combina Maemo OS de la Nokia cu Moblin OS de la Intel.

Acest produs seamana destul de mult cu Android, al carui rival si este, cu mentiunea ca MeeGo este complet gratuita si compatibila cu numeroase arhitecturi hardware, pe terminale cat mai variante. Astfel, aflam ca software-ul va rula fara probleme pe netbook-uri, tableturi, smartphone-uri, sisteme multimedia auto si chiar si televizoare superdotate.

MeeGo este o initiativa sustinuta de Linux Foundation si aflam ca platforma se foloseste de mediul de dezvoltare al aplicatiilor Qt, imprumutand si cele mai importante functii ale lui Moblin OS. Qt va permite developerilor sa creeze softuri pentru MeeGo si apoi sa le porteze pe Symbian, dar si viceversa.

Trebuie sa mentionam ca aplicatiile create pentru aceasta platforma vor fi disponibile prin Ovi Store si ca software-ul vine cu suport pentru multitasking, grafica avansata si functii web. Iata si un clip video care il prezinta pe vicepresedintele Intel, Doug Fisher si pe cel Nokia, Ari Jaaksi, discutand despre MeeGo:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×